Khunu Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Ehem, zmieniłem sobie dzisiaj płytkę na słynnego epoxika i wszystko gra, spoko, ale za ch*** nie wchodzi do windy tylko wywala blue screena. Nawet w trybie awaryjnym cham nie wchodzi. Wszystkie timingi i ustawienia na najgorszych :( zero oc Trzeba będzie twardego sformatować i przeinstalować winde czy to może być coś innego??? Ja nie podejrzewam płyty tylko win. pewnie coś <span style="color:red;">[ciach!]</span>li ze sterami, ale nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Zdecydowanie potrzebny reinstal ! Podmieniłeś wszystkie bebechy (chipset) a Win NT tego nie lubi :( Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 a wyobrazałes sobie ze po zmianie mobo odpalisz system ???hehe FORMAT C: i lecisz od nowa pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 a wyobrazałes sobie ze po zmianie mobo odpalisz system ???hehe FORMAT C: i lecisz od nowa pozdro A dlaczego by nie? Ja swojego XP Pro odpalilem po zmianie mobo i procka z intela na AMD 8) p.s. W miedzyczasie zmienialem tez GeForce'a na ATI na tej samej windzie, potem jednak zrobilem reinstal, zeby odzyskac 1,5k w 3dmarku, ale winda chodzila spox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 a wyobrazałes sobie ze po zmianie mobo odpalisz system ???hehe FORMAT C: i lecisz od nowa pozdro A dlaczego by nie? Ja swojego XP Pro odpalilem po zmianie mobo i procka z intela na AMD 8) p.s. W miedzyczasie zmienialem tez GeForce'a na ATI na tej samej windzie, potem jednak zrobilem reinstal, zeby odzyskac 1,5k w 3dmarku, ale winda chodzila spox. to chyba jakies czary-mary ja w to nie wierze ps.zmiane z gf na ati tak ale zmiane mobo i proca to nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 MoBo to serce komputera, pierwsze slysze zeby XP ze stara konfiguracja i sterami dzialal przy nowej plycie. Bez reinstalu mozna wymienic praktycznie wszystko procz plyty glownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Nawet jeśli będzie chodził, to coś zawsze będzie się gryzło, trzeba koniecznie przeinstalować i wtedy zdaj relację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 MoBo to serce komputera, pierwsze slysze zeby XP ze stara konfiguracja i sterami dzialal przy nowej plycie. Bez reinstalu mozna wymienic praktycznie wszystko procz plyty glownej. Z moich "badan" wynika, ze najwazniejsza czynnoscia powodzenia operacji jest podlaczenie dysku w to samo miejsce. Robilem tak: a. zestaw - intel -> odinstalowywuje stery od mobo, po czym zestaw idzie off-line;) b. zmieniam sprzet na amd'ka c. pierwszy raz bootuje w trybie awaryjnym, zapodaje stery via, restart i looz Acha, i jeszcze wszystkie karty PCI powkladane w tej samej kolejnosci jak na starej plycie! Acha nr2, ku scislosci, na XP Home ta sama operacja sie nie udala, tylko na XP Pro bylo OK. (no i ten xpek jest troche ztweakowany[czytaj=wylaczone limity zmian podzespolow itp]) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Hehe, liczyłem że mi się uda (tzn. że XP jest troche mądrzejszy) Dzięki za potwierdzenie. Wiecie po prostu nigdy wcześniej nikomu nie zmieniałem mobo w kompie. |Złożyłem kilka działających zestawików ale nigdy nie wymieniałem mobo (sic!). Troche roboty było, muszę przyznać. Najpierw wszystko powyciągać, powyrywać te cholerne kabelki itd... zaślepki, ale poszło szybko. Oczywiście pierwsze co zrobiłem jak wyciągnąłem tą płytkę z pudełka to zdrapałem to różowe <span style="color:red;">[ciach!]</span>o spod radiatorka i przy okazji stwierdziłem, że wymienię go przy najbliższej okazji... Poza tym co do epoxa to już po samym biosie widzę, że mi się PODOBA!!! Profesjonalizm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Plyte wymienia sie chyba na tyle zadko ze mozna przeinstalowac system i zrobic ghosta. A tak propos, moze ktos polecic plyte niedroga, powiedzmy do 700pln i z o/c na podzespoly jak nizej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...