Zulik Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 kupilem sobie nowy komputer (bez dysku i monitora) 1700+ Epox plyta wiadomo jaka :D no i teraz mam pytanie 1: czy nagrywarka mogla pasc od podreconej magistrali ? (166*11) 2: Kupilem te nowe tasmy (te chute takie okragle) i podlaczylem do drugiego kontrolera CDroma na slava i Nagrywarke na Mastera (na starej plycie i na starych tasmach bylo ok) No i teraz jak nagrywam plyte bufor dochodzi mi do 6% i wypieprza blad typu(nie wiem jaki jest skrot od nazwy SKAZI) skazi/IDE controler ble ble ble no i tyle ! wypieprza sie plyta i koniec :( moge co najwyzej zmienic tasmy na stare lub inaczej podlaczyc napedy ! ale moze ktos mial podobny problem !! ?!!?!?!? HELP bo nie moge nagrywac p.s. we wlasciwosciach nagrywarki wylaczylem nagrywanie tak jak to radza na www.cdrinfo.pl p.s.1 szukalem takiego problemu na forum i jeden znalazlem ale kolesiowi padla ta nagrywara :(( a rozwiazaniem bylo oddanie do serwisu - no a to sie wiaze z czasem :( pewno z miesiac nie bede miec nagrywarki :( poradzcie cos ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 hmm moj liteon tez mial dziwne akcje jakies tatnio noi gubil bufor . slabo przegrywal ale przeszlo .. a mam podpiete oddzielnie cdre i cd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 kupilem sobie nowy komputer (bez dysku i monitora) 1700+ Epox plyta wiadomo jaka :D no i teraz mam pytanie 1: czy nagrywarka mogla pasc od podreconej magistrali ? (166*11) nigdy co do podłączenia- daj cdrom na jednej tasmie z hdd (cd na slave) a na drugiej cdrw jako master Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 no ale mi to dzialalo ! no bez jaj !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cidzej Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 sprawdz ustawienia DMA (a konkretnie powinno byc wlaczone dla cdrw, a cd powinnien miec zapewne wylaczone [podejzewam, ze to nie jest zaden "fajny" cd'k]) no i 4in1 do Vii :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 ja mam epoxa na nforce !! to po jakiego rzyba mi 4in1 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 spróbuj odinstalowac stery nvidii do ide -mnie one jakos nie paszą-sprawdz potem oczywiscie czy masz udma poORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ne w napedach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sammy Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 no to po kolei wejdz do wlasciwosci systemu potem do menadzera urzadzen kontrolery IDE ATA/ATAPI i na pomocniczym kanale wlacz obslugo DMA mi pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 no to po kolei wejdz do wlasciwosci systemu potem do menadzera urzadzen kontrolery IDE ATA/ATAPI i na pomocniczym kanale wlacz obslugo DMA mi pomoglo ale nie jest w stanie tego zrobic jak ma stery ide od nvidii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...