Oli20053 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam, Od wczoraj jestem posiadaczem procka SD4000+na E4 czyli powinien się dobrze kręcić. Niestety prawda jest taka że nie mogę przekroczyć bariery 2700MHz. Próbowałem na rózne sposoby tzn; zmieniałem mniżnik od 12 do 9, zmieniałem ustwienai ram na T2 i pozostałe wartości a nawet puściłem pamięć na połowie taktowania procka, podbijałem napięcie procy prawie do 1,5v, podbiłem napiecie na chipsecie do 1,6 i nic to nie zmnienia - na ładowaniu windy zwiecha . Co jest nie tak? O czym zapomniałem? Czego jest to wina ? Dodam że kupiłem procka uzywanego i zastanawiam sie czy nie jest może uszkodzony. HELP ME ps dodatkowo odłączyłem nagrywarkę i FDD - myślałem ze moze zasilacz jest za słaby ? nie mam pojęcia co sie dzieje :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 moze proc sie przegrzewa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 moze po prostu wiecej nie idzie i tyle ? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 a moze zle dobrany HT, a moze zle dobrany MAL i RP,a moze kiepowaty procek, mozna tak wymieniac długo, dostalismy za malo danych, a sam temat nadaje sie do "podstawowe zagadnienia" imho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Obniż na maxa dzielnik pamięci i wydłuż timingi. Zmień na 3 mnożnik HT i spróbuj ponownie. Jeśli procek byłby uszkodzony to by wiechał się na domyślnych ustawieniach. A możesz dalej magistrale ciągnąć po zniżeniu mnożnika na 9?? Może płyta Ci nie wyrabia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Proca nie osiąga nawet 25' wiec nie ma mowy o przegrzaniu. Czy mobo DFI moze nie wyrabić? z jakiego powodu? Chipset sie nie przegrzewa. Na Venice3000 wszystko było ok. O/C powyzej 40% wiecej nie chciałem - synchro z ramem :cry: Czy flash biosu może coś pomóc? Czy znacie kogoś na forum kto ma dfi nf4 + sd4000 - potrzebuje screena z biosu HELP :cry: Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...