Skocz do zawartości
FistWist

Problem Z Ibm Thinkpad T30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj probowalem odpalic swojego lapka (IBM Thinkpad T30), wszystkie kontrolki sie wlaczaja, po chwili zostaje tylko jedna calkiem po prawej, widac bardzo ciemny napis Windows przy wlaczaniu, wczesniej IBM Thinkpad. Oba napisy w odcieniach ciemnych szarosci. Nie wiem co jest problemem, czy matryca jest juz skazana na wymiane?

@edit

zaobserwowalem, ze jak wylacze go "brutalnie", gdy on wyswietla akurat logo windowsa i napis, zostaje to jeszcze przez kilka sekund po wylaczeniu, po czym znika.

@edit

Poczytalem troche - moze problem tkwi jedynie w tasmie od matrycy? Mam nadzieje ;d.

Za wszelka pomoc dziekuje

Edytowane przez FistWist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, jeszcze 2 pytanka.

1. Ile moze kosztowac przeglad lapka, zeby ustalic co jest przyczyna problemow?

2. Czym moze byc spowodowane uszkodzenie?

Ostatnio mialem identyczny problem w t21... autoryzowany serwis chcial wziaść 80netto za diagnostyke i naprawe + jesli bylby to inwerter okolo 50euro

W nieautoryzowanym zrobili calosc za 100pln, poki co dziala ladnie ;)

A czym spowodowane, poprostu uplywajacy czas wszystko dziala poki sie nie zepsuje ;) z tego co mowil mi czlowiek w serwisie nieautoryzowanym to jest to jeden z czestszych problemow w uzywanych lapkach ;) raczej zewnetrznych czynnikow bym sie tu nie dopatrywal ;)

Edytowane przez Noiser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi