Jordi23 Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Mam taki problem pisalem juz wczesniej ale nikt mi nie pomogl moze tym razem sie ktos skusi: Mam podkreconego procka jak w temacie na xp2600+ na szynie 200Mhz napiecie 1.825 wszystko stabilnie biega gry programy benchmarki itp temp maxymalan jaka widzialem 43stp zazwyczaj jest 37/38 w windowsie w grach 42/43, problem tkwi jednak w tym ze gdy wylacze komputer np na noc i go wlaczam rano to mi nie wstaje tyllko wyskakuje komunikat bios cheksum error wloz dyskietke i wcisnij przycisk, musze resetowac bios i podkrecac jeszcze raz.Czasami udaje mi sie wlaczyc komputer ale najczesciej jest taki komunikat, prubowalem zwiekszac napiecie procka do 1.9 i to samo , pamieci nie podkrecam (mam za slabe :( ) o co w tym chodzi pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Albo bios ci siada albo nie wymieniłeś bateryjki na mobo. I dlatego tak sie dzieje . Wymień baterie a powinno być ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...