Conti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) !! Zmiana tematu - 3 posty poniżej !! --------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------- :? Prośba o pomoc. Mam starą kartę graficzną z odzysku. Troszkę w necie poszukałem i okazało się, że jest to Gigabyte GA-622-32C, AGP, w oparciu o RivaTNT2 M64. Na karcie nie ma oznaczeń który to jest AGP tylko -> 3D AGP. W necie na forum (jakimś) przeczytałem, że jest to AGP 4x. Niestety, na innej stronie, że 1x/2x. Czy mógłby ktoś potwierdzić tą informację, ewentualnie w jaki sposób rozpoznać, że jest to AGP 4x (1,5V) W jednym z wcześniejszych wątków na forum natknąłem się na zdjęcia i wypowiedzi, że złącze 3 częściowe (z dwoma nacięciami pomiędzy stykami - nie licząc "dzyndzla" do zapięcia) odpowiada AGP 4x i pasuje do gniazd AGP 4x/8x. Czy to prawda ?? Czy kartę tą można spokojnie włożyć w płytę główną "AGP4x/8x only" ?? Złącze wygląda tak: P.S. Obrazek malutki, ale tutaj jest w skrócie o tej karcie: http://www.tradeloop.com/m/products/produc...cfm?View=554379 niestety nie ma nic o AGP :-( ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zmiana tematu Edytowane 1 Maja 2007 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 NVIDIA RIVA TNT2 M64 – GA-622/32C (64 бит Chipset (AGP 4X), 32 МБ SDRAM on Board, w/300 МГц RAMDAC). z http://www.ci.ru/inform23_00/p30mar.htm Więc karta ma AGP4x wsadzisz ją spokojnie. Sam mam jakaś rivę gdzieś w szafie i też działa na mobo z AGP8x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 THX W końcu okrężną drogą (poprzez aukcje na ebayu) doszedłem do instrukcji obsługi od Gigabyte. Co prawda instrukcja jest do GA-622, a karta to GA-622-32c, ale to chyba tylko jakaś odmiana. A w instrukcji stoi, że AGP 2x/4x - AGP v1.0/2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 No to tylko jakaś tam rewizja modelu. Więc to to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) THX ----------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------- 2 nowe pytania: NIEAKTUALNE Edytowane 1 Maja 2007 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...