Skocz do zawartości
Conti

Gigabyte Ga-622-32c

Rekomendowane odpowiedzi

!! Zmiana tematu - 3 posty poniżej !!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------

:?

Prośba o pomoc.

Mam starą kartę graficzną z odzysku.

Troszkę w necie poszukałem i okazało się, że jest to Gigabyte GA-622-32C, AGP, w oparciu o RivaTNT2 M64.

Na karcie nie ma oznaczeń który to jest AGP tylko -> 3D AGP.

W necie na forum (jakimś) przeczytałem, że jest to AGP 4x.

Niestety, na innej stronie, że 1x/2x.

Czy mógłby ktoś potwierdzić tą informację, ewentualnie w jaki sposób rozpoznać, że jest to AGP 4x (1,5V)

W jednym z wcześniejszych wątków na forum natknąłem się na zdjęcia i wypowiedzi, że złącze 3 częściowe (z dwoma nacięciami pomiędzy stykami - nie licząc "dzyndzla" do zapięcia) odpowiada AGP 4x i pasuje do gniazd AGP 4x/8x.

Czy to prawda ??

Czy kartę tą można spokojnie włożyć w płytę główną "AGP4x/8x only" ??

Złącze wygląda tak:

Dołączona grafika

P.S.

Obrazek malutki, ale tutaj jest w skrócie o tej karcie:

http://www.tradeloop.com/m/products/produc...cfm?View=554379

niestety nie ma nic o AGP :-(

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zmiana tematu

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NVIDIA RIVA TNT2 M64 – GA-622/32C (64 бит Chipset (AGP 4X), 32 МБ SDRAM on Board, w/300 МГц RAMDAC).

z http://www.ci.ru/inform23_00/p30mar.htm

Więc karta ma AGP4x wsadzisz ją spokojnie. Sam mam jakaś rivę gdzieś w szafie i też działa na mobo z AGP8x.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

THX

W końcu okrężną drogą (poprzez aukcje na ebayu) doszedłem do instrukcji obsługi od Gigabyte. Co prawda instrukcja jest do GA-622, a karta to GA-622-32c, ale to chyba tylko jakaś odmiana. A w instrukcji stoi, że AGP 2x/4x - AGP v1.0/2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi