maroani Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) Witam, Ostatnio zauważyłem taki problem w moim komputerze... że po wyłączeniu monitora w windows... monitor przestaje działać no i jak chcę go włączyć spowrotem to już niestety pisze no signal i się nie włącza... a windows dalej poprawnie działa... można zamknąć system i po restarcie wszystko działa ok... podczas testowania karte graficznej wszystko ok w 3dmark03 mogę mieć na loop i temperatury sa ok mimo że chodzi ponad 3 godizny... to samo w prime95... ale jeżeli chcę wyłączyć monitor po prostu już potem się nie włacza... karta graficzna to radeon x300... na pci ex. Płyta głowna to asus a8r-mvp. Wgrałęm od nowa sterowniki sprawdziłem karte graficzna. Wgrałęm ponownie sterowniki... i narazie nie wiem co zrobić... może coś w biosie jest zle ustawione... wcześniej tego nie było... pozatym sprzęt chodzi bez mniejszych problemów... Monitor to LCD Acer 22" panorana podłączony przez DVI. Dodam że w biosie mogę właczać i wyłaczać monitor do wili i działa poprawnie... coś chyba popierniczyłem z ustawieniami windowsa... Pozdrowienia Edytowane 2 Maja 2007 przez maroani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroani Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) Witam, Ostatnio zauważyłem taki problem w moim komputerze... że po wyłączeniu monitora w windows... monitor przestaje działać no i jak chcę go włączyć spowrotem to już niestety pisze no signal i się nie włącza... a windows dalej poprawnie działa... można zamknąć system i po restarcie wszystko działa ok... podczas testowania karte graficznej wszystko ok w 3dmark03 mogę mieć na loop i temperatury sa ok mimo że chodzi ponad 3 godizny... to samo w prime95... ale jeżeli chcę wyłączyć monitor po prostu już potem się nie włacza... karta graficzna to radeon x300... na pci ex. Płyta głowna to asus a8r-mvp. Wgrałęm od nowa sterowniki sprawdziłem karte graficzna. Wgrałęm ponownie sterowniki... i narazie nie wiem co zrobić... może coś w biosie jest zle ustawione... wcześniej tego nie było... pozatym sprzęt chodzi bez mniejszych problemów... Monitor to LCD Acer 22" panorana podłączony przez DVI. Dodam że w biosie mogę właczać i wyłaczać monitor do wili i działa poprawnie... coś chyba popierniczyłem z ustawieniami windowsa... Pozdrowienia Wiecie co to jest... sterowniki do karty graficznej Catalyst 7.4... ale nie wiem co zmienić żeby tak się nie robiło... masakra... jak można zrobić sterwoniki i żeby taki błąd był... jeżeli macie karty ATI i sterowniki Catalyst 7.4 to przypuszczam że po wyłaczeniu monitora w windowsie to już nie włączycie... chociaż dziwne bo wcześniej tak nie miałem... Problem ten rozwiązują sterowniki ati catalyst 6.9... Pozdrowienia... Edytowane 2 Maja 2007 przez maroani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...