Skocz do zawartości
Oli20053

Seagate 160 Sataii 8mb Cache

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

własnie zainstalowałem nowy hdd i na pasku pojawiła sie ikonka z dziwnym komunikatem- bezpiecznie usuwanie sprzętu? Klikam na ikone i program ma ochote usunąć nowy dysk :cry: Co jest grane ? Jka sie pozbyc tej ikonki >

HELP

Thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

własnie zainstalowałem nowy hdd i na pasku pojawiła sie ikonka z dziwnym komunikatem- bezpiecznie usuwanie sprzętu? Klikam na ikone i program ma ochote usunąć nowy dysk :cry: Co jest grane ? Jka sie pozbyc tej ikonki >

HELP

Thx

Aż tak Ci to przeszkadza, że chcesz sie tego pozbyć :D

Ustaw, żeby ta ikonka była zawsze ukryta i good ;)

Pozdro :)

_____

Edit: Widzę, że Misiek175 mnie wyprzedził :)

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;( nie ma sposobu aby cos odinstalować , usunąc aby ten komunikat nie wyskakiwał ? Jesli jest to normalne przy SATA wiec na pewno ktos juz coć wymyslił aby sie tego pozbyć - to jest błąd XP ? mobo ? bo przeciez nie jest to normalne aby cos odinstalowywac jesli jest to urządzenie które być musi w kompie a cos chce sie tego pozbyc :blink:

HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;( nie ma sposobu aby cos odinstalować , usunąc aby ten komunikat nie wyskakiwał ? Jesli jest to normalne przy SATA wiec na pewno ktos juz coć wymyslił aby sie tego pozbyć - to jest błąd XP ? mobo ? bo przeciez nie jest to normalne aby cos odinstalowywac jesli jest to urządzenie które być musi w kompie a cos chce sie tego pozbyc :blink:

HELP

Jak sie nie myle to dyski SATA można podłączać i odłączać "na gorąco" i dlatego pojawia się ta ikonka. Podobnie jak przy urządzeniach typu pendrive. (a jak się mylę to proszę mnie poprawić :oops:)

Czemu tak bardzo chcesz się tego pozbyć??

Właściwości paska zadań -> Ukryj ikony nieaktywne -> Dostosuj -> Bezpieczne usuwanie sprzętu -> Zawsze ukryte :)

Pozdro

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna sprawa.

Dokładnie mam DFI LanParty UT NF4 Ultra-D która obsługuje SATA II a tak przynajmniej napisali w specyfikacji.

Winda XP wyświetla ze jest SATA I - i co Wy na to :blink:

Sprawdź czy dysk nie pracuje w trybie SATA 1 (zworka).

Poza tym różnica pomiędzy SATA 1 a SATA 2 jest znikoma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy dysk nie pracuje w trybie SATA 1 (zworka).

Poza tym różnica pomiędzy SATA 1 a SATA 2 jest znikoma :)

Czy faktycznie SATA II jest wydajniejsza od ATA ? o ILE ?

HELP

Edytowane przez Oli20053

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi