Oli20053 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Witam, własnie zainstalowałem nowy hdd i na pasku pojawiła sie ikonka z dziwnym komunikatem- bezpiecznie usuwanie sprzętu? Klikam na ikone i program ma ochote usunąć nowy dysk :cry: Co jest grane ? Jka sie pozbyc tej ikonki > HELP Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Dla dysków SATA to normalne niema się czym przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Witam, własnie zainstalowałem nowy hdd i na pasku pojawiła sie ikonka z dziwnym komunikatem- bezpiecznie usuwanie sprzętu? Klikam na ikone i program ma ochote usunąć nowy dysk :cry: Co jest grane ? Jka sie pozbyc tej ikonki > HELP Thx Aż tak Ci to przeszkadza, że chcesz sie tego pozbyć :D Ustaw, żeby ta ikonka była zawsze ukryta i good ;) Pozdro :) _____ Edit: Widzę, że Misiek175 mnie wyprzedził :) Edytowane 3 Maja 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 ;( nie ma sposobu aby cos odinstalować , usunąc aby ten komunikat nie wyskakiwał ? Jesli jest to normalne przy SATA wiec na pewno ktos juz coć wymyslił aby sie tego pozbyć - to jest błąd XP ? mobo ? bo przeciez nie jest to normalne aby cos odinstalowywac jesli jest to urządzenie które być musi w kompie a cos chce sie tego pozbyc :blink: HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) ;( nie ma sposobu aby cos odinstalować , usunąc aby ten komunikat nie wyskakiwał ? Jesli jest to normalne przy SATA wiec na pewno ktos juz coć wymyslił aby sie tego pozbyć - to jest błąd XP ? mobo ? bo przeciez nie jest to normalne aby cos odinstalowywac jesli jest to urządzenie które być musi w kompie a cos chce sie tego pozbyc :blink: HELP Jak sie nie myle to dyski SATA można podłączać i odłączać "na gorąco" i dlatego pojawia się ta ikonka. Podobnie jak przy urządzeniach typu pendrive. (a jak się mylę to proszę mnie poprawić :oops:) Czemu tak bardzo chcesz się tego pozbyć?? Właściwości paska zadań -> Ukryj ikony nieaktywne -> Dostosuj -> Bezpieczne usuwanie sprzętu -> Zawsze ukryte :) Pozdro Edytowane 3 Maja 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Dobrze mówisz pojawia się to dlatego że dyski SATA można podłączyć i odłączyć w trakcie pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Kolejna sprawa. Dokładnie mam DFI LanParty UT NF4 Ultra-D która obsługuje SATA II a tak przynajmniej napisali w specyfikacji. Winda XP wyświetla ze jest SATA I - i co Wy na to :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Kolejna sprawa. Dokładnie mam DFI LanParty UT NF4 Ultra-D która obsługuje SATA II a tak przynajmniej napisali w specyfikacji. Winda XP wyświetla ze jest SATA I - i co Wy na to :blink: Sprawdź czy dysk nie pracuje w trybie SATA 1 (zworka). Poza tym różnica pomiędzy SATA 1 a SATA 2 jest znikoma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Sprawdź czy dysk nie pracuje w trybie SATA 1 (zworka). Poza tym różnica pomiędzy SATA 1 a SATA 2 jest znikoma :) Czy faktycznie SATA II jest wydajniejsza od ATA ? o ILE ? HELP Edytowane 3 Maja 2007 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...