Skocz do zawartości
Portal

Jeszcze raz smarowanie wentylatorow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem ze podobnych tematow troche bylo. Bylo mowione o smarowaniu warczacych wentylarowo za pomoca , WD40 , oleju maszynowego , smaru grafitowego , i zwyklego smaru.

W takim razie mam pytanie czym najlepiej smarowac wentylatory slizgowe a czym wentylatory kulkowe ? - aby jak najdluzej cicho i bez awaryjnie pracowaly ( jezeli ktos zna jakies konkretne produkty to prosze o nazwy ich)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie polecam smarowania "w locie" .Ja popelnilem to uzywajac WD40... coprawda efekt uzyskany nie odbiegal od oczekiwanego ale dzialanie bylo krotkotrwale i jeszcze pogorszylo stan. Mialem warczacy zasilacz w serverku i go pociagnolem "wudom". Miodzio na tydzien... po tygodniu miodzo x2 bo wiatrak stanol totalnie zapchany kurzem ,ktory sie przykleil do "wudy". Od tego czasu zapomnialem co to kaloryfer ;] Komp chodzi jednynie na biernym chlodzeniu ( radiator na procku , bo went tez tam padl :) ) amd266 +3xhdd + ups... po domku w stroju adama ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie polecam smarowania "w locie" .Ja popelnilem to uzywajac WD40... coprawda efekt uzyskany nie odbiegal od oczekiwanego ale dzialanie bylo krotkotrwale i jeszcze pogorszylo stan. Mialem warczacy zasilacz w serverku i go pociagnolem "wudom". Miodzio na tydzien...  po tygodniu miodzo x2 bo wiatrak stanol totalnie zapchany kurzem ,ktory sie przykleil do "wudy". Od tego czasu zapomnialem co to kaloryfer ;]  Komp chodzi jednynie na biernym chlodzeniu ( radiator na procku , bo went tez tam padl :) )   amd266 +3xhdd + ups... po domku w stroju adama ;]

Dlatego tez zalozylem ten temat oby dowiedziec sie jak najlepiej smarowac i w szczegolnosci czym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...