Xfort Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Witam, mam od niedawna Sound Blaster Live 24bit OEM (nie wiem czy to wystarczy do zdefiniowania rodzaju mojej karty wiec dam linka skad ja kupilem http://proline.pl/shop.php?prodid=SB+LIVE+24BIT ) uzywam do niej standardowych sterownikow ktore byly na plycie... bo paczka kX wedlug tego co dzialo sie z komputerem po instalacji nie wspolpracuje z moja karta dzwiekowa... nie wime czy problem umiescilem w dobrym dziale (bo moze to wina oprogramowania?) ale przejdzmy do sprawy... Chodzi o to ze w wyborze sterownikow do karty mam 2: Podstawowy sterownik dzwieku i Soud Blaster Audigy... i jak wchodze czasami w rejestrator dzwieku to nagrywa mi okropne buczenie, nic wiecej, zadnego glosu... wtedy musze zmienic z obecnego sterownika na ten 2 i wszystko nagrywa sie okej... po uruchomieniu np jakiejs gry i wejsciu do windowsa i ponownej probie nagrywania znowu nic nie slychac... wiec wracam do pierwotnego sterownika i dopiero rusza... to samo dzieje sie w programach do przesylania dzwieku typu skype, teamspeak i ventrillo (na ventrillo najgorzej, bo czasami zanim zadziala musze pare razy zmienic sterowniki) a teraz moze dam przyklad ;p bo to chyba troche zamotane jest: estem na ventrillo mam ustawiony sterownik "Soud Blaster Audigy" i mikrofon buczy podczas probyu komunikacji zmieniam sterownik na "Podstawowy sterownik dzwieku" i mikrofon dziala ok -> wlaczam np. gre ->wylaczam->mikrofon ciagle na sterowniku "Podstawowy sterownik dzwieku" zaczyna buczec mimo ze wczesniej to dzialalo... wiec zmieniam na "Soud Blaster Audigy" i mikrofon znowu zaczyna dzialac... close. Problem po calym miesiacu prob obalony! Edytowane 6 Maja 2007 przez Xfort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...