Skocz do zawartości
Xfort

Sound Blaster Live 24bit Oem Buczy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam od niedawna Sound Blaster Live 24bit OEM (nie wiem czy to wystarczy do zdefiniowania rodzaju mojej karty wiec dam linka skad ja kupilem http://proline.pl/shop.php?prodid=SB+LIVE+24BIT ) uzywam do niej standardowych sterownikow ktore byly na plycie... bo paczka kX wedlug tego co dzialo sie z komputerem po instalacji nie wspolpracuje z moja karta dzwiekowa... nie wime czy problem umiescilem w dobrym dziale (bo moze to wina oprogramowania?) ale przejdzmy do sprawy... Chodzi o to ze w wyborze sterownikow do karty mam 2: Podstawowy sterownik dzwieku i Soud Blaster Audigy... i jak wchodze czasami w rejestrator dzwieku to nagrywa mi okropne buczenie, nic wiecej, zadnego glosu... wtedy musze zmienic z obecnego sterownika na ten 2 i wszystko nagrywa sie okej... po uruchomieniu np jakiejs gry i wejsciu do windowsa i ponownej probie nagrywania znowu nic nie slychac... wiec wracam do pierwotnego sterownika i dopiero rusza... to samo dzieje sie w programach do przesylania dzwieku typu skype, teamspeak i ventrillo (na ventrillo najgorzej, bo czasami zanim zadziala musze pare razy zmienic sterowniki) a teraz moze dam przyklad ;p bo to chyba troche zamotane jest:

estem na ventrillo mam ustawiony sterownik "Soud Blaster Audigy" i mikrofon buczy podczas probyu komunikacji zmieniam sterownik na "Podstawowy sterownik dzwieku" i mikrofon dziala ok -> wlaczam np. gre ->wylaczam->mikrofon ciagle na sterowniku "Podstawowy sterownik dzwieku" zaczyna buczec mimo ze wczesniej to dzialalo... wiec zmieniam na "Soud Blaster Audigy" i mikrofon znowu zaczyna dzialac...

close. Problem po calym miesiacu prob obalony!

Edytowane przez Xfort

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi