loon Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 a nie masz w obudowie pc speakera żeby to sprawdzić , wyciąg i włóż jeszcze raz grafę do slotu. W obudowie nie ma speakera niestety. Z grafa juz tak robilem. Trzeba spróbować wszystkiego loon, na koniec możesz zrobić reset płyt z wyjęciem baterii, odłączeniem od kontaktu na około 7h, nie tylko mi ale i innym to pomogło. Co prawda na biosie 503 nie ma już tych problemów, nie wiem dlaczego u Ciebie coś takiego występuje. http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2774698 No wlasnie tym bardziej ze wszystko chodzilo od razu i poprawnie rozpoznany procek i ram 4 giga tez. Jak wspomnialem zostawilem kompa na 15 min z komunikatem ze nie ma systemu bo narazie goly dysk i wracam do pokoju a tu czarny ekran. Nie bede wszystkiego pisal jeszcze raz. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacu Gaming Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Mam takie pytanie, którego Asusa brać do 700pln, ma być szybki, stabilny i mieć WiFi i przydało by mi się bluetooth, za dużo tych modeli i nie potrafię się zdecydować, a przecież nie sztuką jest zapłacić 700pln za płytę której w sumie nie będę mógł/umiał wykorzystac. Chcę w niego włożyć e2160 i podkręcić trochę, ewentualnie inny procek. Proszę pomóżcie. Edytowane 12 Października 2007 przez SiLenTus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 jak chcesz e2160 to za duzo nie inwestuj ;p bierz P5K lub wez sobie P5K-DLX i lepszego proca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
encorePL Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 rozumiecie o co chodzi ostatnio z tymi biosami do p5k delux .cały czas tylko beta ? teraz znowu 0601 oczywiście beta :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) SiLenTus P5K-E Wi-Fi to prawie to samo co Deluxe a tansze posiada 8fazowe zasilanie przygotowane przez Asusa specjalnie pod QuadCore ktorego nie maja zwykle/najtansze modele P5K . W swojej cenie jedna z najlepszych plyt do OC . Edytowane 12 Października 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 W obudowie nie ma speakera niestety. Z grafa juz tak robilem. No wlasnie tym bardziej ze wszystko chodzilo od razu i poprawnie rozpoznany procek i ram 4 giga tez. Jak wspomnialem zostawilem kompa na 15 min z komunikatem ze nie ma systemu bo narazie goly dysk i wracam do pokoju a tu czarny ekran. Nie bede wszystkiego pisal jeszcze raz. czasami jedynym wyjściem jest rozebrać kompa na czynniki pierwsze :wink: i złożyć jeszcze raz , szczególnie jeśli nie masz speakera i nie możesz sprawdzić na innym kompie co sie skopało. Jeśli nie idzie to na gwarę i nie ma się co zastanawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 SiLenTus P5K-E Wi-Fi to prawie to samo co Deluxe a tansze posiada 8fazowe zasilanie przygotowane przez Asusa specjalnie pod QuadCore ktorego nie maja zwykle/najtansze modele P5K . W swojej cenie jedna z najlepszych plyt do OC . A mozna wiedziec co kryje sie pod "prawie to samo"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Mniej rozbudowane chłodzenie i jedna, a nie dwie sieciówki. Edytowane 12 Października 2007 przez DeTe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fine Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Witam Pytanko dotyczy płyty P5K-E/WiFi-AP (bios 0503) i chodzi mi o funkcję "Chassis Q-Fan Control" Po włączeniu tej funkcji w Biosie powinny zmniejszyć się obroty podłączonych do płyty wentylatorów Funkcja ta działa mi na konektorze:CHA-FAN1 i CHA-FAN2 natomiast na CHA-FAN3, CHA-FAN4 niestety mi nie działa (wentyl ma cały czas max obroty). Na konektorze PWR-FAN funkcja Q-Fan nie działa i obroty są cały czas na max. ale tak powinno być. W manualu do płyty jest wyrażnie napisane że funkcja Q-Fan powinna działać na wszystkich 4 konektorach oprócz PWR-FAN. Testy robiłem tym samym wentylatorem, próbowałem też inne biosy do płyty. Proszę o informację czy tak powinno być czy coś jest nie tak z płytą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 miałem bios 0401 a teraz 0802 i nazwy timingów są inne dodano opcje strapa płyta już nie wiesza mi się na logo asusa i jest jakaś przyjemniejsza.. Czy napięcia dla sb nb i innych trzeba ustawić auto? Czy ręcznie? Jesli tak to jakie wartości? Pierwszy właściciel robił na procku z siga i tą samą mobo ( tylko inne mem miał ) 350x9 na 1.35v liczył spi32m a ja na 350x9 nie wchodze nawet do windy :) Mem ma zapas więc to nie to.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 czasami jedynym wyjściem jest rozebrać kompa na czynniki pierwsze :wink: i złożyć jeszcze raz , szczególnie jeśli nie masz speakera i nie możesz sprawdzić na innym kompie co sie skopało. Jeśli nie idzie to na gwarę i nie ma się co zastanawiać. Juz wszystko sie wyjasnilo ... plyta padla :) heh dlugo sie nia nie nacieszylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
encorePL Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Juz wszystko sie wyjasnilo ... plyta padla :) heh dlugo sie nia nie nacieszylem. pewnie niewytrzymało to - "prawie to samo jak delux" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Wymieniłem P5W Dh na P5K Premium i miało być super ale nie jest :(. Na OC na razie za bardzo nie liczę bo poprzedni Asus na dowidzenia uwalił mi drugi raz Goodramy i czekam na wymianę a z dostępnością krucho. Problem objawia się przycinaniem się muzyki podczas odtwarzania-nie ważne czy z sieci czy z dysku. Wszystkie drivery wgrałem najnowsze a potem z powrotem te z płyty i ciągle to samo. Próbowałem na 2 różnych programach-foobar i WMP, sprawdziłem system ad-aware, spybotem, avastem, hijack, on-line kasperksym... i nic. Wygląda na problem ze sterami ale nie wiem co począć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 No u mnie w piecu grzeje sie juz P5K-E Wi-Fi C2D 6750 jak narazie stabilne 1,5godz orthos 3600MHz tyle ze napiecia musialem znacznie podbic CPU 1.5v z biosu. Mam pytanie odnosnie opcji w Biosie tej mobo odpowiadajacych za OC : CPU Voltage Reference : ???? CPU PLL Voltage Clock Overcharging Mode ??? wszystkie mam na Auto , moze trzeba cos ustawic manualnie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Geeralnie nic z nia nie zdazylem zrobic. Przejrzalem bios i na tym koniec na drugi dzien juz byl out. Raczej pech niz cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 @ Masaj masz może coś takiego że np co 2 minuty regulanie masz ścinke na 1s? W muzyce grach i innych? Jęśli tak to jakiś virus. Ja zrobiłem formata i od tamtej pory wszystko gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
encorePL Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 testował już ktoś może bios 0601 do p5k delux .jeżeli tak czy działa stabilnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido2001 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 testował już ktoś może bios 0601 do p5k delux .jeżeli tak czy działa stabilnie ? Ja sobie tego biosika zapakowałem od razu jak się pojawił... Nic negatywnego nie zauważyłem. Pozdrawiam. Rafał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
encorePL Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 fajnie dzięki bo przecież z tymi betami idzie sie wściec .już chyba 4-ta z kolei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Napiszcie coś więcej o tym biosie 0601, jak już przetestujecie, co zmienia, może więcej dzielników, lepsze OC, jak działa i przedewszystkim czy normalnie botuje po wyjęciu proca, hehe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Geeralnie nic z nia nie zdazylem zrobic. Przejrzalem bios i na tym koniec na drugi dzien juz byl out. Raczej pech niz cos innego. Bierzesz znowu Asusa czy sie zraziłeś raczej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
encorePL Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Worms14 a ten twój 0503 jak się sprawuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Bez zarzutu, doszły nowe dzielniki, komputer już normalnie startuje, po jakiejkolwiek modernizacji, nie ma problemów z uruchomieniem, jest stabilniejszy, te plusy w stosunku do 501. Innych biosów nie testowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5it Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 A do Premium nic nowego nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Bierzesz znowu Asusa czy sie zraziłeś raczej :wink: Chyba asus ale zastanawiam sie nad delux lub premium z tym ze deluxa wycofano czy jak ? Nawet na stronie asusa w downloadzie biosu etc ??? Wogole taki numer pierwszy raz mialem zeby mi padl sprzet nie z mojej winy ;) Cos ten p5k-e odrazu mi byl podejrzany. Wgrany najnowszy bios - stabilny, pudelko juz nie czarne tylko niebieskie. Kupowalem w komputroniku. Chyba ze wezme Gigabyte GA-X38-DQ6 lub chyba ze mi ktos odradzi ta mobo :) Edytowane 14 Października 2007 przez loon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
encorePL Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Bez zarzutu, doszły nowe dzielniki, komputer już normalnie startuje, po jakiejkolwiek modernizacji, nie ma problemów z uruchomieniem, jest stabilniejszy, te plusy w stosunku do 501. Innych biosów nie testowałem. ok.ja mam 0404 ale nie jestem zadowolony . cały czas jakies problemy z IEEE-1394a .raz widzi kamerę cyfr. raz nie (jak podłączam ). na 0311 było ok. :cry: .a do tych bet coś niemam przekonania .ale jak tak dalej pójdzie to będę musiał zainstalować tą betę , jak sam chyba zauwarzyłes same bety . dlatego właśnie tak się dopytuje czy wszystko z nimi ok. kurc** szkoda tylko że nie zgrałem sobie 0503 . :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 szkoda tylko że nie zgrałem sobie 0503 . :DWszystkie biosy (od 202 do 601) są na ftp Asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido2001 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Wszystkie biosy (od 202 do 601) są na ftp Asusa Witam Mam wszystkie biosy po kolei jakie wyszly - od 0123 do 0601 Jak cos potrzeba to prosze na priva lub GG Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duniek Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 A do Premium nic nowego nie ma :( Jest i nowy bios do Premium 0402 ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socket7...remium/0402.zip po zlych doswiadczeniach z 0302 (zwisy i niebieskie ekrany) ten jak narazie spisuje sie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Mam P5K-E WiFi/AP, E4400 @3000 MHz oraz bios 0602 beta. Wszystko śmiga stabilnie, ale zachciało mi się spróbować biosu 0802 (jest na ftp Asusa). Po wgraniu biosu 0802 miałem problem z odpaleniem systemu. Zauważyłem, że z biosem w wersji 0802 płyta bardzo zaniża napięcie procka. Dopiero gdy ustawiłem w biosie 1,5V proc stanął stabilnie na 3GHz, cpu-z pokazuje wtedy napięcie procesora 1,39V. Na biosie 0602 beta wystarczy napięcie 1,4V (cpu-z 1,36V) i proc jest stabilny. Ktoś miał takie schizy, czy tylko moja płyta tak dziwnie przydziela napięcia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...