kucyk Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) Niestety nie wiem jak nazwac ten program w dwoch slowach... Chcialbym pokazac komus pomieszczenie w wersji "3d" tzn zrobic troche zdjec z kazdej strony a potem to wszystko nakleic np. na kule dzieki czemu osoba ogladajaca bedzie mogla sie obracac na boki itd itp. i bedzie miala wrazenie ze jest w srodku, chyba lapiecie o co chodzi :> Za podanie nazwy takiej aplikacji bede wdzieczny B) Edytowane 9 Maja 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 sketchup 3d, prosty, banalny, łopatologiczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 dzieki, wyprobuje, cos jeszcze :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 tochyba nei o skeczupa chodzi... choć przy użyciu skeczupa można by zrobić prawdziwe 3d :D... Jemu chodzi raczej o program do robienia takich obracalnych dookoła zdjęć... dobrze prawię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 aaaa, o to... to Macromedia Flash :> ta ,kula' mnie zmyliła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 tochyba nei o skeczupa chodzi... choć przy użyciu skeczupa można by zrobić prawdziwe 3d :D... Jemu chodzi raczej o program do robienia takich obracalnych dookoła zdjęć... dobrze prawię?bingo znalazlem jakis cool 360, ale to jakies takie proste jest :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) bo to ma być 360 ale w 2 płaszczyznach :lol: Chętnie też bym się takiemu programowi przyjrzał, więc jak znajdziesz to daj znać :) edit: ale to jest czad... z tego co widzę, są kamerki uzbrojone w półkoliste lustro, które nagrywają 360 stopni a następnie można to wykorzystać do robienia wideokonferencji z kręceniem głową :D... albo koleś siedzi sobie w pokoju, VR ma na głowie i sie rozgląda dokoła kamerki filmujacej 360.... dobre... edit2: tu coś znalazłem... http://www.instructables.com/id/EC04NEX9V2EUE0J8LW/?ALLSTEPS ale wydaje się jakieś łopatologiczne... Edytowane 10 Maja 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Ja dosyć często robię panoramy (polecam @ statywie gdyż dobrze zachowuje się perspektywę zwłaszcza w pomieszczeniach) i używam takiego programu ArcSoft Panorama Maker 3 (dołączony miałem do mojego Nikona) i tam można sobie wyeksportować panorame do 360st. .mov bądź .swf (minimum 6 zdjęć trzeba mieć), bardzo fajnie i przyjemnie to wygląda. POLECAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 no.. tylko że my potrzebujemy panoramę 2x360° ;] Twój program to potrafi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Nie, w 2 płaszczyznach nie da rady ;s Tak czy siak trzeba mieć dobry statyw i jednak trochę doświadczenia z tymi panoramami. Z miłą chęcią spróbowałbym zrobić coś takiego (wdg wyżej podanego faq) ale statyw zostawiłem w Polsce ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...