fa2m Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Witam, chciałbym kupić nowe głośniki w dość niskiej cenie (tak do ok 350zł). Najlepszym rozwiązaniem okazało się ze chyba będą Logitech X540. Wydają sie być najciekawsze z tej półki cenowej. Chciałbym sie od was dowiedzieć czy warto zmieniać do nich kartę dźwiękową. Mam teraz SB Live 5.1. Dzieki, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) A moze pomyslisz nad Geniusami 5.1 ? Ostatnio na allegro po 369zl widzialem, a to jest naprawde fajny sprzet. EDIT: Nawet juz po 355zl :) http://www.allegro.pl/item196244507_genius...ele_krakow.html Edytowane 18 Maja 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fa2m Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Poza wyglądem bardzo fajne. Lepiej by wyglądały jakby były czarne a nie brązowe. Ale to raczej szczegół nieistotny. Najważniejsza przecież jest jakość dźwieku. To ciekawa alternatywa którą bardzo poważnie rozważę. Prosiłbym o wypowiedzenie sie czy wymieniać do nich (albo Logitech X-540) kartę dźwiękową czy SB Live 5.1 styknie? Nie jestem melomanem i nie chce wydawać dużych pieniędzy na to ale chce w pełni wykorzystać nowe głośniczki. ;) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Poza wyglądem bardzo fajne. Lepiej by wyglądały jakby były czarne a nie brązowe. Ale to raczej szczegół nieistotny. Najważniejsza przecież jest jakość dźwieku. To ciekawa alternatywa którą bardzo poważnie rozważę. Prosiłbym o wypowiedzenie sie czy wymieniać do nich (albo Logitech X-540) kartę dźwiękową czy SB Live 5.1 styknie? Nie jestem melomanem i nie chce wydawać dużych pieniędzy na to ale chce w pełni wykorzystać nowe głośniczki. ;) Pozdro.A do czego chcesz mieć te głośniczki? Jeśli do muzyki to 3xTak na Genius. Live zamień na Audigy lub Audigy2/2ZS, dla zwykłego zjadacza dźwięków wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Ten SB Live! powinien styknąć do komputerowych pierdziawek :) A dobre karty 5.1 ciężko dostać a nowe z lepszych kosztują blizej jakichś 200 zł (Audigy 2ZS) albo już coś konkretnego (Prodigy 7.1)... Ale jak napisałem wcześniej na takich głośniczkach raczej różnicy nie odczujesz :) Pozdrawiam :) PS: Może się zainteresujesz tym: http://allegro.pl/item197256117_terratec_a..._ideal_bcm.html Tyle że wersja 5.1 grała ponoć zdecydowanie lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fa2m Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Poczytałem o tych Geniusach i zrobiły na mnie niesamowite wrażenie. Jeśli sie zdecyduje to raczej na te a nie na X540. Dzieki za podpowiedź. Do codziennego użytkowania wymieniać do nich karte dźwiekową czy SB Live! 5.1 styknie? Nie słucham zbyt głośno muzyki. Mysle że nawet do takiego nie w pełni korzystania z głosników Geniusy będą lepsze niż moje Creative SW320 nie? ;) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Powiem Ci tak. Nie slyszalem Live!, ale ja niedawno wyrwalem za 60zl z wysylka SB Audigy 1 0090 z pozlacanymi stykami. Jak za ta cene to bajer karta, wiec mysle, ze warto ja wziac. Tylko pamietaj, tylko 0090, albo 0230, nigdy w zyciu nie bierz SE i innych wynalazkow. EDIT: Co do drugiego pytania, to Geniusy beda zdecydowanie lepsze niz te Creative ;) Edytowane 19 Maja 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fa2m Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 OK. To narazie wymieniam głośniczki. W 1 dzień zmieniłem swój typ (którego sie trzymałem kilka miesiecy). ;) Kupie Geniusy w którymś z kolorów (chyba ciemne). Mam pytanie odnośnie nich. Chciałem sie zapytać, bo sam nie bardzo sie znam , jak to jest z pogłączeniem kilku rzeczy naraz? Na pilocie widziałem że jest przełącznik miedzy tv, dvd, mp3 i grami. Mógłbym podłączyc do nich jednocześnie telewizor , komp , ps2 i dvd? Potrzeba do tego jakichś kombinacji czy wszystko odbywa sie bezpośrednio? Sorki jesli to głupie pytanie ale , jak mówiłem wcześniej nie znam sie na tym. Dzieki i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...