-mess- Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) wlasnie dostalem sms z gadu z tematem "dzien matki" czy cos w tym stylu, otworzylem go i byla wiadomosc "23 maja - dzien matki" , po czym telefon mi zwariowal, zaczal sie wylaczac wlaczac, nie moglem nic zrobic, wyjmowanie baterii nie pomoglo, karty tez, wlaczam telefon to dziala wolno, gdy tylko wejde do menu telefon pokazuje wychodzace i przychodzace wiadomosci i wlaczony internet, nie moge tego wylaczyc bo telefon gasnie i mi nie pozwala, i tak co chwile... wtf, mozliwe ze mam wirusa? da sie to jakos usunac? co mam zrobic? :| EDIT: hehe, udalo mi sie szybko wejsc do sms folderu i usunalem tego sms'a i wszystko dziala, LOL :D Edytowane 23 Maja 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Wirus bez symbiana czy Windows Mobile ? W sumie interesuje sie komorkami ale widocznie za malo. Edit. Doedukowalem sie i faktycznie mogles miec najzwyczajniejszego wirusa dzialajacego tylko i wylaczacznie przy pomocy danego pliku/informacji na komorce. Kasuje sie gdy skasujesz zrodlo. Moze sie zdazyc tak, ze nawet wysylal Ci MMS, o ktorych nie wiedziales. Zobaczysz po rachunku - oby nie. Edytowane 24 Maja 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) tak, probowalem wyjmowac baterie, i za kazdym ponownym uruchomieniem probowal wysylac i odbierac (!) smsy + do tego odpalal internet i nie pozwalal mi nic wylaczyc :| w kazdym razie zdazylem go wywalic prz ktoryms wlaczeniu zanim telefon zlapal siec :) wiec... nie odbierac sms'a z gadu "23 maja - dzien matki" :D co do kosztow, to nie zdazyl nabroic bo od razu wylaczylem telefon, moze tam cos wyslal, ale malo bo stan konta nie zmienil sie zbytnio, jednak gdybym w pore nie zauwazyl nie wiem jakby sie to skonczylo :) Edytowane 25 Maja 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Miałem coś podobnego na mojej 6630. Nie zaczęło to się od SMS'a, ale tak nagle tefon zaczął powoli chodzić, gdy już nic nie szło zrobić zresetowałem fona (wszystko co bylo w pamięci poszło). Szkód finansowych nie zrobił, bo nie miałem kasy na koncie... (chciał wysyłać SMS'y) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...