Prezesimo Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Witam Mam laptopa Toshiba Tecra A7-108 w ktorym ma zainstalowana fabryczna kosc pamieci 512mb 533MHz. Chialem wymienic ja na dwie kosci po 1gb 667MHz. Nie moglem nigdzie znalezc czy laptop obsluguje dual channel (ale chyba tak ;]) Kwota jaka chcialby wydac to ~400zl Co mi polecicie? Pozdrawiam Edytowane 26 Maja 2007 przez Prezesimo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Ważne jest, czy płyta główna obsłuży 2GB pamięci. Poszukaj w dokumentacji laptopa, z tego dokumentu (Specifications Tecra A7, .pdf) wynika: System memory 512 MB, maximum expandability: 4 GB, technology: DDR2 RAM (533 MHz)Więc w Twoim przypadku nie ma problemu z rozszerzeniem. Niżej w tym samym dokumencie można przeczytać: 1,024 MB (1 GB) PC2-4300 DDR2, 533 MHz - PA number: PA3411U-2M1GSzukasz sobie pamięci o podanym symbolu i tyle, więcej informacji znajdziesz TU. Proste, prawda? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezesimo Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 a czy moge zainstalowac ktorys z tych pakietow pamieci: http://www.skapiec.pl/site/cat/7/filtr/_0_...4_1006_7633_0_0 Czy beda one kompatybilne z moim laptopem? Ewentualnie ktora polecice? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Przecież te pamięci to DDR2 do komputerów stacjonarnych, w linku który podałem masz dokładną specyfikację pamięci które potrzebujesz > DDR2 SO-DIMM do notebooków. Np. TE i TE powinny być dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...