Xavi Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Jako, że muszę rozplanować gotówkę między obudowę i bzdety i WC. Proszę o jakieś porady co do nowego WC. Potrzebuję bloczku na NB(wiatraczek Asusowy daje w kość)SB(o ile to coś da...) i CPU(Athlon 3500+ Socket 939). Mobo to jest Asus A8N-e czy tam A8N5X, chipset NF 4 i socket 939. Potrzebuję to upchnąć do obudowy, ale spokojnie big tower LBX - Chieftec :D Zależy mi na cenie - wiadomo pieniądze na drzewach nie rosną. Chciałbym osiągnąć wydajność i ciszę. Extreme overclocku przeprowadzać nie będę, o ile w ogóle będzie podkręcał(wiem marnotrawstwo) Prosiłbym o jakieś linki do sklepów. Potrzebuję wszystkiego podanego na tacy, ponieważ nigdy kibla nie miałem. Więc powinny być uwzględnione wszystkie złączki i pasujące węże. Fundusze - hmm, nie wiem, ale wiadomo im mniej tym lepiej. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Jako, że muszę rozplanować gotówkę między obudowę i bzdety i WC. Proszę o jakieś porady co do nowego WC. Potrzebuję bloczku na NB(wiatraczek Asusowy daje w kość)SB(o ile to coś da...) i CPU(Athlon 3500+ Socket 939). Mobo to jest Asus A8N-e czy tam A8N5X, chipset NF 4 i socket 939. Potrzebuję to upchnąć do obudowy, ale spokojnie big tower LBX - Chieftec :D Zależy mi na cenie - wiadomo pieniądze na drzewach nie rosną. Chciałbym osiągnąć wydajność i ciszę. Extreme overclocku przeprowadzać nie będę, o ile w ogóle będzie podkręcał(wiem marnotrawstwo) Prosiłbym o jakieś linki do sklepów. Potrzebuję wszystkiego podanego na tacy, ponieważ nigdy kibla nie miałem. Więc powinny być uwzględnione wszystkie złączki i pasujące węże. Fundusze - hmm, nie wiem, ale wiadomo im mniej tym lepiej. Pozdrawiam. Poczytaj troche a potem zadaj takie pytanie. Sb mozesz olac i dac na niego radiator Pozostale bloki to poszukaj na allegro tam bedzie najtaniej :D Przejrzyj dzial sprzedam wiem ze ostatnio troche rzeczy mial do sprzedania bodajze Dimek Pompa np atman i przerobka na inline (okolo 50pln calosc) Blok na cpu widzialem na allegro uzywke F3D Nb cokolwiek na to dasz i tak bedzie wydajne. Chlodnica to mysle 2*120mm pewnie z wentylami bedzie kosztowac okolo 170pln. Zlaczki i weze okolo 50 pln (moze mniej zalezy ile tego bedziesz potrzebowal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Dodam że chciałbym aby pompka i chłodnica wytrzymała rozbudowanie zestawu w przyszłości o gpu. mib, czytałem dużo o wc, tutaj na forum i w guuglach ale się zapytam: jak się sprawuje u Ciebie Frost3Duo?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Dodam że chciałbym aby pompka i chłodnica wytrzymała rozbudowanie zestawu w przyszłości o gpu. mib, czytałem dużo o wc, tutaj na forum i w guuglach ale się zapytam: jak się sprawuje u Ciebie Frost3Duo?:) Powiem szczerze ze naprawde fajnie :D Uklad mam tak zrobiony ze najpierw woda plynie przez chlodnice gpu a dopiero potem cpu (czyli woda nie jest jakos super zimna). Tempy mam takie: cpu idle 28-31 stopni w upaly (wentyle na polowe skrecone) stress nie widzialem wiekszej temperatury niz 41 stopni (socket). Na rdzeniach sa troche 47/37*C Wada tego bloku jest to ze z racji konstrukcji dosc dlugo sie odpowietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 To pytanie na półmetek: Czy AS5 spokojnie obsłuży CPU+NB? Czy bloki mają już pre aplikowaną pastę.(w co wątpię) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 To pytanie na półmetek: Czy AS5 spokojnie obsłuży CPU+NB? Czy bloki mają już pre aplikowaną pastę.(w co wątpię) Tak AS5 jest wystarczajaca i tanie. Bloki nie maja na sobie warstwy pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...