Boo Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Cześć mam taki problem. Mam kompa:Athlon XP2000+, płyta ABITA (model podam jak znajde pudełko :) ), k. graficzna Stlab Radeon 8500LE 128DDR, 512MB (333)...Po pierwsze jak komp chodzi wszystko jest ok ale jakchce wlaczyc rano to slychac ze system startuje ale nie ma obrazu. Po drugie instaluje gierke z gazety "Zegarmistrz" czy cos takiego i nie chce ruszyc bo: "nie mam karty graf. z akceleratorem 3D??? Prosze o pomoc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Co do problemu 1 - to czy obraz pojawia się dopiero po resecie ? co do 2 - sciągnij najnowsze sterowniki z Ati.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Jeżeli obraz pojawia się po resecie to masz zrypaną grafikę albo w biosie coś nie tak. W pierwszym wariancie drivery nic nie pomogą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boo Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Sorki nie znalazłem jeszcze pudełka. Obraz pojawia sie jak go zresetuje lub wyłącze i natychmiast włącze. Co do biosu to raczej nie bo podłączyłem mojego starego Radeona 7000 i nie ma tego problemu (właśnie sprawdziłem :(). Jeszcze taka sprawa czy ta karta graf. jest dobra bo w gierkach jest super (nie tnie jak R7000 hi) a na 3Dmarku2001 mam 7800pkt z drobnymi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 ja mam to samo jak włącze kompa po wyłączeniu na listwie to czasem za pierwszym razem nie mam obrazu musze wyłączyć i właczyć na zasiłce wtedy smiga ale w grach nie ma problemu i wiem ze nie jest to wina grafiki bo zminiłem poczciwa riive niedawno na radka i jest to samo to jest zapewne wina niedociśniecia do AGP na płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Ewentualnie spróbuj troszkę podnieś AGP drive strength - może karta dostaje przy starcie za małego kopa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qla Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 ja mam to samo jak włącze kompa po wyłączeniu na listwie to czasem za pierwszym razem nie mam obrazu musze wyłączyć i właczyć na zasiłce wtedy smiga ale w grach nie ma problemu i wiem ze nie jest to wina grafiki bo zminiłem poczciwa riive niedawno na radka i jest to samo to jest zapewne wina niedociśniecia do AGP na płyciePo prostu grafa nie dogaduje sie z mobo tak to najprościej wyjaśnić. U mnie na starej płycie było to zamo flasch biosu poprawił to, Chociaż niekoniecznie może to dzialać na wszystkich mobo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...