Skocz do zawartości
dazon

Zapisywanie Tablicy Do Pliku Ze Spacjami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Zwracam się z prośbą o podpowiedzi dotyczące tego w jaki sposób napisać kod który bedzie zapisywał mi do pliku tablice intów w nastepujacy sposób:

np:

1434 384 984 3845 9394 itd

Poniższy kod który napisałem zapisuje do pliku jednak pomiedzy liczbami znajdują sie "krzaki" które przeszkadzają mi odczytywać plik :(

a mi zależy na tym aby pomiedzy liczbami były spacje jak wyzej.

for( int i=0; i<26; i++)	  {	   cout<<endl;	   for( int j=0; j<6; j++)		{												  //drukowanie wypełnionej tablicy		  cout<<tablica[i]<<" "<<tablica_d[i][j]<<"		";		  fprintf(plik_hom, "%i",tablica_d[i][j]);		  fwrite(&tablica_d[i][j],sizeof(int),1,plik_hom);		//  putc(wynik2,plik_hom);		}	 //   fprintf(plik_hom, "%i",tablica_d[i][j]);	 //   fwrite(&tablica_d[i][j],sizeof(int),0,plik_hom);	   // putc(wynik2,plik_hom);	  //  putc(wynik1,plik_hom);	 } }

Proszę o pomoc :)

Dziękuję .. cały czas czekam na odpowiedzi.

Edytowane przez dazon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam masz w kodzie:

fprintf(plik_hom, "%i",tablica_d[i][j]);		  fwrite(&tablica_d[i][j],sizeof(int),1,plik_hom);
Wywal fwrite, po co Ci ono? Poza tym tam w fprintf powinno byc chyba "%i " ze spacją... Edytowane przez Sid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi