dazon Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Witam serdecznie Zwracam się z prośbą o podpowiedzi dotyczące tego w jaki sposób napisać kod który bedzie zapisywał mi do pliku tablice intów w nastepujacy sposób: np: 1434 384 984 3845 9394 itd Poniższy kod który napisałem zapisuje do pliku jednak pomiedzy liczbami znajdują sie "krzaki" które przeszkadzają mi odczytywać plik :( a mi zależy na tym aby pomiedzy liczbami były spacje jak wyzej. for( int i=0; i<26; i++) { cout<<endl; for( int j=0; j<6; j++) { //drukowanie wypełnionej tablicy cout<<tablica[i]<<" "<<tablica_d[i][j]<<" "; fprintf(plik_hom, "%i",tablica_d[i][j]); fwrite(&tablica_d[i][j],sizeof(int),1,plik_hom); // putc(wynik2,plik_hom); } // fprintf(plik_hom, "%i",tablica_d[i][j]); // fwrite(&tablica_d[i][j],sizeof(int),0,plik_hom); // putc(wynik2,plik_hom); // putc(wynik1,plik_hom); } } Proszę o pomoc :) Dziękuję .. cały czas czekam na odpowiedzi. Edytowane 29 Maja 2007 przez dazon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Tam masz w kodzie: fprintf(plik_hom, "%i",tablica_d[i][j]); fwrite(&tablica_d[i][j],sizeof(int),1,plik_hom);Wywal fwrite, po co Ci ono? Poza tym tam w fprintf powinno byc chyba "%i " ze spacją... Edytowane 29 Maja 2007 przez Sid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...