Gość Coccolino_ Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Firma PNY wypuściła na rynek specjalną wersję karty graficznej GeForce 8800 Ultra o ekstremalnej wydajności. Podczas, gdy firma oferuje referencyjne karty z rdzeniem taktowanym z częstotliwością 612MHz i pamięciami 2,16Ghz oraz jednostką shader 1,5GHz, model 8800 Ultra Overclocked podkręca parametry do najwyższych możliwych prędkości, które można uzyskać bez uciekania się do chłodzenia wodnego. PNY utrzymuje znaczący wzrost taktowania rdzenia do 648MHz, pamięci do 2,24GHz, a shadera o niewielką wartość 12MHz. Inne aspekty karty pozostają niezmienione, wliczając w to 768MB pamięci oraz dwa porty DVI dual-link. Sprzedaż rozpocznie się w czerwcu. Wersja Overclocked będzie oficjalnie dostępna w USA w cenie 880$, ale w sklepach powinna kosztowac około 850$. Źródło: Electronista / 4Press Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Toz to prawdziwa okazja - nic tylko brac :!: ;) A na powaznie - fajnie, ze wprowadzaja taka karte jak Ultra, bo normalne wersje spadna cenowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Toz to prawdziwa okazja - nic tylko brac :!: ;) A na powaznie - fajnie, ze wprowadzaja taka karte jak Ultra, bo normalne wersje spadna cenowo :) Taa, i pr0 gamerzy sobie kupią coby mieć wydajność większą :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Marketing :) ja tam czekam aż wyjdzie druga seria z obsługą DX 10 bo teraz w Lost Planet średnio 30FPS ;) to kpina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Firma PNY wypuściła na rynek specjalną wersję karty graficznej GeForce 8800 Ultra o ekstremalnej wydajności. Podczas, gdy firma oferuje referencyjne karty z rdzeniem taktowanym z częstotliwością 612MHz i pamięciami 2,16Ghz oraz jednostką shader 1,5GHz, model 8800 Ultra Overclocked podkręca parametry do najwyższych możliwych prędkości, które można uzyskać bez uciekania się do chłodzenia wodnego. PNY utrzymuje znaczący wzrost taktowania rdzenia do 648MHz, pamięci do 2,24GHz, a shadera o niewielką wartość 12MHz. Inne aspekty karty pozostają niezmienione, wliczając w to 768MB pamięci oraz dwa porty DVI dual-link. Sprzedaż rozpocznie się w czerwcu. Wersja Overclocked będzie oficjalnie dostępna w USA w cenie 880$, ale w sklepach powinna kosztowac około 850$. Źródło: Electronista / 4Press Imo bubel :lol:. Czy chciałbym taką dostać ? Oczywsicie ale nigdy był nie kupił ultry (tylko gtx'a jezeli juz). Jeszcze ta cena 850$ ;0. No bez jaj. Mi sie przypomniała cena 5800ultra też bardzo podobna do tej :lol:. Marketing :) ja tam czekam aż wyjdzie druga seria z obsługą DX 10 bo teraz w Lost Planet średnio 30FPS ;) to kpinaJak FX'y w dx9 mowiłem Wam ;p. Oczywiscie LostPlanet ssie z tą optymalizacja wiec prawdziwy test tych kart bedzie w Crysis'sie. Jak narazie nic nie bede pisał ale jak bedą słabe w dx 10 (Crysis, World in Conflict) to bede pierwszym który bedzie sie smiał :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 Podobno nowa seria GF już w jesieni/zimie :) więc niema co teraz kasy pakować w sprzęt DX 10. Premiera Crysis najszybciej w wrześniu więc niema sensu kupować G80/R600 jak i tak wszystko mi śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...