teraw Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 witam. mam dysk ide. nie chce go zmieniac, a mam zamiar kupic plyte z tylko 1 kanalem ide i braknie na dysk. znalazlem na allegro takie cos. (to nie jedyna taka aukcja, jest tego pelno). czy cos takiego chodzi poprawnie, czy system bootuje z tego bez problemu i czy obniza to wydajnosc, a jesli tak to o ile? i czy przy instalacji systemu trzeba uzywac dyskietek ze sterownikami? (chyba tak, bo to stery do plyty sa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 To nie łatwiej kupić adapter ata na pci? Chyba tańszy jest. BTW Masz dwa napędy że dysku nie podłączysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Dokladnie. Lepiej jakis kontroler ATA dokupic jesli masz wolne PCI. Dostaniesz dwa kanaly ATA, mozliwosc robienia RAIDa i dobra wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) BTW Masz dwa napędy że dysku nie podłączysz? jak masz cd to bedzie spowalniac dysk Edytowane 1 Czerwca 2007 przez morron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) mam dysk, nagrywarke i szuflade, z ktorej kozystam jakies 3-5 razy w tygodniu, jak kumple przychodza z dyskami, a tak czesto nurkowac pod biurko, rozkrecac koma, odlaczac dvd i podlaczac w to miejsce dysku mi sie nie chce. no tak, kontroler na pci jest tylko troszke drozszy, a daje wiecej mozliwosci, chyba wezme taki, zamiast tej przelotki. jakiej firmy kontroler polecacie, czy wszystkie sa takie same? Edytowane 1 Czerwca 2007 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...