Skocz do zawartości
bzykofm

Instalacja Canon Mp 160 Na Windows Xp Sp2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem wczoraj w/wym urządzonko wielof. i zonk: :angry: Nie można zainstalować, komp domaga się pliku tajemniczego usbscan.sys z W XP SP2, krórego nie ma na płycie(pliku nie ma , nie SP) . Przynajmniej wyszukiwarka go nie znalazła. wszystkie programy dodadkowe zainstakował oprócz sterownika :angry: Czy może być jakaś różnica czy SP2 jest zintegrowany z XP czy na oddzielnej płycie?? W domu niestety nie mam netu, narzazie kombajnik stoi. Czy jedyne wyjście to powrót do SP1? :mur:

Proszę o pomoc!

Dzięki z góry!

Edytowane przez bzykofm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby to bylo takie proste to bym nie śmiecił, tak, napisalem ten post zanim wyciągąłem sprzęt z pudełka. Oczywiscie ,że próbowałem szukać i ściągnąłem kilka plików ale nic z tego :( Prosze się nie denerwować Działam w afekcie, wydalem kasę na nowy sprzet i nie mogę z niego korzystać a jest mi potrzebny, cały czas szukam. W przerwach między egzaminami :-)

EDYT: przeinstalowanie systemu rozwiązało problem z plikiem usbscan.sys, a przełączenie usb na 1.1 problem ze skanerem.Dzięki za pomoc.

Edytowane przez bzykofm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi