burzum Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Poczytałem trochę i wiem że Corsairy w wersji 7.1 -> ELPIDA / PROMOS 7.2 - > Powerchips Corsairy ładnie fiknęły, było kilka wyników >1000Mhz Cl4. Są one powtarzalne? Czy po prostu fart. Wie ktoś może na czym są robione OCZ SOE 800Mhz Cl5 ?? Wg różnych testów 1000Mhz na Cl4 jest do zrobienia, testów było kilka więc wyniki są chyba powtarzalne. Corsair ~ 270 (tylko go nigdzie nie ma dostępnego) OCZ ~330 Jak sądzicie, czy jest sens dopłacania do marki OCZ, gwarancji na V? PS. To nie pytanie co kupić ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 korsarze są np. w komputroniku po 304zł bodaj ino te OCZka nie są najwyższych lotów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 korsarze są np. w komputroniku po 304zł bodaj ino te OCZka nie są najwyższych lotów....a skąd wiesz że te OCZ sa takie złe.Ostatnio w apollo były po 280zł :) a to już taniej niż teraz te cosary.Miałem te OCZ i 960Mhz przy 2.2v jak najbardziej realne :) mozesz brac je śmiało.Teraz w apollo kosztuja 295zł bierz póki są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Moje Corsairy smigaly na 1080mhz przy cl4 jednak jedna z kosci nie wiadomo czemu, wyciagnela kopyta ... efektem czego nie dziala mi jedna memka - a jak juz sie odpali to system wariuje nie mowiac o goldmemie dzis wlasnie odsylam na gwarancje ciekawe co tym razem sie trafi ;-) moze D9 ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 @Strongmen to daj znać wątku o 'DDR2 667Mhz' lub tutaj jak poszły. Jeszcze OCZ mają niewątpliwy plus - wygląd [; cena podobna więc chyba są ciekawym wyborem. PS. O tym co siedzi w w OCZkach nie ma ktoś pojęcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 a skąd wiesz że te OCZ sa takie złe ja nie powiedziałem że są złe - ale widziałem co potrafią Korsarze - z resztą Strongmen już napisał o tym:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Też sie sie ostatnio zainteresowałem tymi OCZ-kami, są mianowicie po 320 w PCP ;] Kręcił to to ktoś uczciwie?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Co siedzi w OCZ ---> http://www.jmax-hardware.com/bdd/BDD_Puces_DDR2.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Thx DziubekR1. A więc w Special Ops PC6400 5-5-5-12 są: PSC lub Powerchip. To samo pakują w Patriot PC5300 Cl5 SL, w PC6400 jest Nanya a to jeszcze większa qpa. Wg tej strony ofc. Geile Ultra CL4 były na Powerchipach robione i 450Mhz na Cl4 to były bardzo dobre wyniki. (tak mi szukajka wypluła) Wg Znaku (2x1GB): OCZ ~327 Patriot SL PC5300 ~280 A więc z tych dwóch IMO lepiej Patrioty. Corsair PC5300 Cl4 v. 7.1 -> PROmos; v. 5.2 ->PSC / Powerchip; v. 3.3 -> Qimonda / Infineon; v. 7.2 -> powerchips o.O W najgorszym przypadku można dostać Corsairy z tym co OCZ, jak i się uda to PROmos i wyniki będą >900Mhz na Cl4. Nie wiem jak wam ale mi sie wydaje że za te <300 ziko to te Corsarze są najlepsięsiejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Corsair PC5300 Cl4 v. 7.1 -> PROmos; v. 5.2 ->PSC / Powerchip; v. 3.3 -> Qimonda / Infineon; v. 7.2 -> powerchips o.O W najgorszym przypadku można dostać Corsairy z tym co OCZ, jak i się uda to PROmos i wyniki będą >900Mhz na Cl4. Nie wiem jak wam ale mi sie wydaje że za te <300 ziko to te Corsarze są najlepsięsiejsze. Czyli z tych tańszych to Promos najlepszy? Jeżeli tak to powinny być jeszcze w geilach ultra 667cl3, a te są za około 295,- PS. Przeczytałem ten wątek i wychodzi na to, że v7.1 była także na elpidzie więc jest ryzyko, że się promosów nie trafi. Edytowane 4 Czerwca 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ja nie wiem na jakie pamiatki trafilem(v7,1), ale pewnie na elpidy bo na cl4 2,3v 950mhz nie moge zrobic gdy inni na nizszym napieciu robia 1000mhz, wyzsze napiecie malo im daje, ale na 2v 972mhz 5-5-5-15 robia, max mi poszly 1070mhz i sie proc skonczyl :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) PROmos latajacy >900Mhz w pamiątkach za ~300zł jest świetny. Zależnie od PCB i producenta latają 900Mhz-1000Mhz na Cl4 [; @Carek Na frazie jest recka "800-TKI RAZY TRZY - TEST PAMIĘCI G.SKILL I OCZ" wszystkie były na promosach, latały 960-1040Mhz! Podobnie do twoich wiec, pewnie tez masz takie kostki. PS. jakie PCB mają korszarze? Edytowane 4 Czerwca 2007 przez burzum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Wygląda na to, że trzeba szukać promosów. Tylko pytanie gdzie najtaniej można je znaleźć na dobrej PCB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...