Kamkrzyk Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Czy płyta główna ECX P6VXAT na VIA Apollo Pro 133T obsłuży procesor pIII-s? Wersja biosu 1.1. Szukałem dużo w internecie, niestety nie doszukałem sie jednoznacznej odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 No chyba facet jakiś żart, ale lenistwo: http://www.warnet2.pl/czytaj.php?typ=plyta&opis=56, pierwsza pozycja z google. Ergo obsłuży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamkrzyk Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Widziałem tą strone nie raz. Zobacz tu http://www.ecsusa.com/support/table_tualatin.html. Niestety p6vxat nie widnieje na liscie, a w manualu jest napisane, że obsłuży PIII Tualatin. Z jednego żródła dowiaduje sie, że obsłuży a z drugiej, że nie, dlatego troche zgłupiałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Dobra, rozumiem, oddaje honor :). Myślę że bardziej powinieneś się przejmować chipsetem, jak chipset obsługuje to i mobo obsłuży. EDIT: Aczkolwiek skoro jeszcze nie masz tego Pentaka (tak wnioskuję, bo zapewne już byś go sprawdził) to szczerze wątpię czy taki zakup się w ogóle opłaca. Za podobną kasę miałbyś coś chociaz na 754, wiem że nie HighEnd ale zostawi PIII daleko z tyłu. Edytowane 6 Czerwca 2007 przez -=Qroń=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamkrzyk Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Via apollo pro133T jest własnie pod tualatina więc powinno być ok. A co do przesiadki na 754 to rozważam taką rewolucje. Na chwile obecna nie wiem jeszcze co będzie dalej. Robie na razie "rozpoznanie wstępne". Cena pIII-s w ciagu ponad miesiaca spadła o ~40zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Via apollo pro133T jest własnie pod tualatina więc powinno być ok. Otóż to, właśnie o to mi chodziło. :) A co do przesiadki na 754 to rozważam taką rewolucje. Na chwile obecna nie wiem jeszcze co będzie dalej. Robie na razie "rozpoznanie wstępne". Cena pIII-s w ciagu ponad miesiaca spadła o ~40zł. Co do cen to wiem ze pospadały i to zdrowo, co nie zmienia faktu że jak się człowiek postara to można zdobyć proca i mobo za cenę takiego PIII-S 1400Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamkrzyk Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgadzam się z tobą ale myślałem raczej o pIII-s 1266. Można go kupić za niecałe 90zł. Mam nadzieje, że cena jeszcze troszke pójdzie w dół. Kupno pentiuma 1,4 za 180zł to przesada. Za te pieniądze można kupić przyzwoitego procka i płytę. Spotkałem się także z opinią, że pIII-s 1,4 jest niestabilny z powodu wysokiego taktowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...