Skocz do zawartości
tomgaawa

Hp Pavilion Dv6000 - Go 7400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pewien problem z renderowaniem nieba w stalkerze i nwn2. Niebo się albo rozmazuje albo zamiast niego są jakieś dziwne paski <_<

Szukając na różnych forach zauważyłem, że ten problem się często powtarza. Zazwyczaj pomagało zainstalowanie najnowszych sterowników albo sterowników BETA. Innym sposobem jest włączenie gry w trybie okna i przywrócenie jej do obrazu pełnoekranowego, ale to nie zdaje egzaminu, bo napewno jest innym sposób.

Co do sterowników na laptopie miałem stery 86.02 z 20 lipca 06. na stronie HP dostępna jest wersja 8.6.0.2 A z 8 sierpnia, ale za każdym razem gdy ją ściagam (z różnych źródeł ) cały czas mam stare sterowniki (nawet w pliku nwqh jest napisane, że są to bazowe sterowniki z lipca).

Jednak gdy we właściwościach karty kliknej zaaktualizuj sterownik z lokalizacji - mianowicie z foldera ze sterownikami 8.6.0.2 A to otrzymuje sterowniki z września w wersji 86.38.

Ale mimo wszystko problem nadal występuję xD

Proszę o pomoc, bo mi już się pomysły skończyły

Edytowane przez tomgaawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Mam laptop z tej samej serii i mialem ten sam problem w stalkerze...

Udalo mi sie to poprawic w nastepujacy sposob.

Na stronie http://www.laptopvideo2go.com sa stery do kart graficznych do laptopow... tzn pliki ini sa zmodyfikowane by dalo sie zajnstalowac na laptopie...

Sciagni z tamtej strony mozliwie najnowsze drivery i plik "Modded INF" i napewno pojdzie... jak nie to sproboj z inna wersja sterownikow z tamtej strony... Mi poszlo na najnowszej wersji sterow... to bylo ze 2 miechy temu wiec juz nie pamietam ktora to byla wersja...

Ale napewno to ci pomoze...

HP jezeli chodzi o sterowniki do swojch laptopow... chodzi o tych do kart graficznych nie za bardzo aktualizuje...

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi