tomgaawa Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. Mam pewien problem z renderowaniem nieba w stalkerze i nwn2. Niebo się albo rozmazuje albo zamiast niego są jakieś dziwne paski <_< Szukając na różnych forach zauważyłem, że ten problem się często powtarza. Zazwyczaj pomagało zainstalowanie najnowszych sterowników albo sterowników BETA. Innym sposobem jest włączenie gry w trybie okna i przywrócenie jej do obrazu pełnoekranowego, ale to nie zdaje egzaminu, bo napewno jest innym sposób. Co do sterowników na laptopie miałem stery 86.02 z 20 lipca 06. na stronie HP dostępna jest wersja 8.6.0.2 A z 8 sierpnia, ale za każdym razem gdy ją ściagam (z różnych źródeł ) cały czas mam stare sterowniki (nawet w pliku nwqh jest napisane, że są to bazowe sterowniki z lipca). Jednak gdy we właściwościach karty kliknej zaaktualizuj sterownik z lokalizacji - mianowicie z foldera ze sterownikami 8.6.0.2 A to otrzymuje sterowniki z września w wersji 86.38. Ale mimo wszystko problem nadal występuję xD Proszę o pomoc, bo mi już się pomysły skończyły Edytowane 8 Czerwca 2007 przez tomgaawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoDe Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Czesc Mam laptop z tej samej serii i mialem ten sam problem w stalkerze... Udalo mi sie to poprawic w nastepujacy sposob. Na stronie http://www.laptopvideo2go.com sa stery do kart graficznych do laptopow... tzn pliki ini sa zmodyfikowane by dalo sie zajnstalowac na laptopie... Sciagni z tamtej strony mozliwie najnowsze drivery i plik "Modded INF" i napewno pojdzie... jak nie to sproboj z inna wersja sterownikow z tamtej strony... Mi poszlo na najnowszej wersji sterow... to bylo ze 2 miechy temu wiec juz nie pamietam ktora to byla wersja... Ale napewno to ci pomoze... HP jezeli chodzi o sterowniki do swojch laptopow... chodzi o tych do kart graficznych nie za bardzo aktualizuje... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...