riko Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zainstalowalem darmowa wersje Solid Edge 19 2D, i jestem ciekaw czy w tej opcji jest cos takiego jak automatyczna aktualizacja geometri przy zmianie wartosci wymiarow. Narysowalem prostokat i chcialem rozmiescic w nim otwory na konkretny wymiar, wiec narysowalem te otworki byle gdzie, z mysla ze jak zaczne wymiarowac to ona wskocza w miejsca wyznaczone wrtosciami wymiarow. ku mojemu zaskoczeniu, przy edycji wymiaru zmienilo sie jedynie wyswietlenie wartosci nad linia wymiarowa, polozenie otworow pozostalo bez zmian. Czy te opcje mozna gdzies ustawic, czy moze jest ona jedynie dostepna podczas szkocowania w modelowaniu 3d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Z tego co się orientuje jest to tylko możliwe przy rysowaniu 3D, ja w każdym razie zawsze to robiłem w tym trybie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...