_maniak_ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Zakupiłem pompę Grundfos okazyjnie (teraz już wiem czemu :( ). Do rzeczy pompa posiada przyłącze na gwint UWAGA: 1 i 7/8". Teraz się zastanawiam czy w ogóle półśrubunki na taki gwint są dostępne w naszym kraju. Ktoś miał styczność z takim dziwactwem, da się gdziekolwiek dokupić półśrubunki z 1 i 7/8" na 1?". A może po prostu dokupić złączkę do węża ogrodowego i przykleić ją do pompy na poxipol (wytrzyma? ) ? Z założenia na wejście i wyjście pompy będzie zamocowany wąż ogrodowy Edytowane 11 Czerwca 2007 przez _maniak_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zakupiłem pompę Grundfos okazyjnie (teraz już wiem czemu :( ). Do rzeczy pompa posiada przyłącze na gwint UWAGA: 1 i 7/8". Teraz się zastanawiam czy w ogóle półśrubunki na taki gwint są dostępne w naszym kraju. Ktoś miał styczność z takim dziwactwem, da się gdziekolwiek dokupić półśrubunki z 1 i 7/8" na 1?". A może po prostu dokupić złączkę do węża ogrodowego i przykleić ją do pompy na poxipol (wytrzyma? ) ? Z założenia na wejście i wyjście pompy będzie zamocowany wąż ogrodowy Pójdź do tokarz to Ci przetoczy wszytko. A redukcje na pewno do dostania - kwestia za ile i gdzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...