krystian_gracz Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Mam takie zapytanie do tych co znają się na pamięciach bo ja jestem w tym słaby i dopiero teraz zacząłem się tym interesować. Moje samsungi są DDR2-533 (266 MHz) 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) PC2-4200, ustawiłem je na 667 3-3-3-9 i wszystko działa bez problemu ale boje się o uszkodzenie i czy jest to bezpieczne, napięć nie zmieniałem. I jeszcze jedno co oznacza PC2-4200 bo miałem PC2- 4300 i nie chciały pracować z tymi samsungami wszystkie inne parametry były takie same. z góry dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Timingi możesz zmieniać na jakie chcesz; nic się nie zpesuje co najwyżej jak dasz za "ciasne" timingi to komp się nie odpali. Co do napięcia to tak do około 2,2V można bez niczego dawać :)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...