Skocz do zawartości
Gość drizit

Raidmax Sirius - Co Powiecie...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Qmpel przymierza się do zmiany całej platformy. Mniejsza o inne podzespoły. Obudowę wybrał sobie takową Raidmax Sirius Black.

Dołączona grafika

Ma ktoś z Was taką? Jeśli tak to prosiłbym o opinie i o wymienienie wad i zalet.

Buda wydaje się solidna i jest aluminiowa :-P

Liczę na konstruktywne opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie skumałeś. To buda dla mojego kumpla. Jemu się podoba :D mi nie koniecznie. Ja wolę stal SECC 1mm.

Chodziło mi tylko o opinię np. grubości tego alu i ogólnie o stanie użytkowania. Ale to zeby budy alu wpadały w drgania to pierwsze słysze. Dzięki za wypowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie zmienilem stara obudowe na Coolermaster Wavemaster aluminium waga 7,8 kg. Od dawna bawie sie w wyciszanie i nie bylem zadowolony obudowa byla bardzo ladna ale sprzedalem ja. Zmienilem na ta z sygnaturki i moge powiedziec ze teraz jestem zadowolony. Generalnie wszystko zalezy od sztywnosci blach i poniekad o masy jesli chodzi o obudowe. Inna sprawa to komponenty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Antec p180 jest jeszcze bardziej udziwniony od tego Raidmaxa. I co za nowatorstwo :D zasilka na dole...

Warto było wywalać 600zł prawie na obudowanie starych gratów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto obudowy nie bede wymienial z nowym konfigiem to raz. Zasilacz na dole to znacznie lepsze rozwiazanie niz u gory wierz mi chociazby dla tego ze tam ma chlodno i nie nagrzewa innych podzespolow, latwiej tez ulozyc kable. P180 ma swietnie rozwiazania dla lubiacych ciche komputery. Ma tez dobrze rozwiazane chlodzenie. A ze jest udziwniona to pierwsze slysze. Kazdy twierdzi ze jest prosta jak zadna inna. Ma bardzo surowy design co mi odpowiada.

Jak juz napisalem jak sie podoba to czemu nie.

post-148551-1181913662_thumb.jpg

jest naprawde cicho wierz mi i temperatury tez ok a wszystko skrecone na minimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zasilke z niezbyt dlugimi przewodami a nie bylo problemu. Jeszcze dalem rade je fajnie ułozyc. Czesc jest schowana z tylu za tacka plyty glownej nie blokuje przeplywu powietrza w srodku .

post-148551-1181921389_thumb.jpg

Fandery na 5 V ok 700 rpm, Arctic Cooling Cooper Lite na 5 V ok 900 rpm. Nawiew na HDD Arctic Cooling Fan Pro TC na 7v ok 500-700 rpm Temperatury:

CPU idle stress 37/48

MB 30-31

HDD 32-34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi