rogal123 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Prosze o opinie potwierdzone "organoleptycznie" .Jakosc obrazu, geometria, ergonomia, kolory, serwis, jakosc wykonania, wrazenia ogolne.Dzieki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal123 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Samsung ma technologie HIGHLIGHT ZONE-czy to sie przydaje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 mam samsunga 757 z HL Zone i tego nie wykorzystuje, aczkolwiek sadze ze jest to ciekawa opcja. Ja Samsunga nie bralem dla tej funkcji tylko ze wzgledu na jakosc obrazu, pasmoprzenoszenia wzmacniacza w oim jet 250 MHz, i zadne LG nie moze sie z nim rownasc, ostroscia i kontrastem, sprawdzalem bo znajomy ma LG 915 a drugi LG 795.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal123 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 samsung 959NF ma chyba 280Mhz a Philips 250 czy cos. Co to daje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 widze ze strasznie sie meczysz z tym monitorem idz do sklepu gdzie maja interesujace cie modele i soie po prostu porównaj-szczególami technicznym nie intersuj sie tak bardzo(tw 2 monitory maja bardzo podobne) tylko obrazem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal123 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 buuu nie maja Philipsa w 20 sklepach jakie odwiedzilem! W calym miescie-w hurtowniach tez nie maja! ;( Nie wiadomo kiedy dostawa... qna co za dziura. bartezjusz----->>>>Teraz uzywasz wlasnie tego Philipsa?Lepszy od iiyamy 454? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 heh dobre... PHILIPS nigdy nie był lepszy od IIYAMY - zwłaszcz tej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 heh dobre... PHILIPS nigdy nie był lepszy od IIYAMY - zwłaszcz tej polemizowałbym-ale tak mozna bez konca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 też prawda :) Bierz ten z ładniejszą obudową !!!! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal123 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 dla mnie firma ktora OFICJALNIE przyznaje sie ze jej monitor wychodzi z fabryki z wada techniczna i mowi ze to miesci sie w NORMACH firmy nie jest juz dla mnie wiarygodna. Widzialem 3 egzemplarze w 2 (bo w 1 nie zwrocilem uwagi) lewy gorny rog opadal w dol-facet powiedzial mi ze one tak maja i ze on to wyregulowal przesuwajac obraz poza widoczny obszar.TO JA DZIEKUJE ZA TAKA SOLIDNOSC!!! Poza tym pomyslcie-nikt inny nie robi na diamondtronie o takich parametrach-nawet producent kineskopu!!! Nawet profesjonalne monitory EIZO nie maja takiedo odswiez. poziomego! Wydaje mi sie ze iiyama srubuje z diamodtrona M jeszcze te 20kHz i daltego jest taki jeb*****. Dopisuje potem drugie M i robi wiele szumu. Zreszta taki sam objaw widzialem na LG F900P. Ale tak poza tym to monitor 454 ma baardzo ladny design i wydaje sie wiekszy niz jest :P Ponawiam pytanie 109P40 czy 959NF ?? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 ja bym 959NF jakoś ostatnio mam większe zaufanie do szajsunga (chyba zawsze miałem :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ale tak poza tym to monitor 454 ma baardzo ladny design i wydaje sie wiekszy niz jest :P chyba na odwrót wygląda bardzo zgrabnie-na duzą 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal123 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 LOL lepiej opowiedz cos o Philipsie , PLZ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 ja pierdykam, a co za różnica na co wygląda... mam iiyamę 451 i wygląda tak samo... czyli lepiej niż jakikolwiek inny oczywiście :) A to że wyciąga więcej niż mitsubishi z kineskopu??? dlatego że daje droższą i dokładniejszą elektronikę. A to że jakieś tam normy są i monitory je spełniają lub nie to normalka. A sprzedawca kretyn to już inna sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 a co mam mówic jestem b.zadowolony-b.fajny monitor pod kazdym wzgledem (pozbawiony kilku wad monitorów na diamontronach) poza tym zawsze b.duzym zaufaniem darzyłem philipsa-filma która robi imho i nie tylko moim zdaniem jedne z najleopszych jak nie najlepsze tv (co roku najbardziej prestżowe nagrody EISA)nie moze wypuszczac gniotów w prod.monitorów( w koncu od tv do monitora nie jest tak daleko) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 no nie mów że monitory i telewizory to są podobne :) chyba tylko z zewnątrz.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 no nie mów że monitory i telewizory to są podobne :) chyba tylko z zewnątrz....a chrzanisz juz trzy po trzy jakbym napisał ze dobry producent obieraczek do ziemniaków zaczął produkowac procesory to mozna by sie spierac przez moje rece przeszło juz kilka-kilkanascie monitorów w przeciagu ostatnich 4 lat wiec mam o tym dosć duze pojecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 tak, zwłaszcza rozdzielczość i odświeżanie w telewizorach jest tak podobne jak w monitorach że hej. No i 32 calowe telewizory też mają coś w sobie z monitorów... (plazmowych chyba) To że ktoś potrafi zrobić dobry telewizor nie świadczy o tym że potrafi zrobić gites monitor (żły napewno nie będzie - ale to nie jest argument) To tak jabyś porównywał producenta rowerów i motocykli... też mają po dwa kółka :) (gdybyś wiedział ile rowerów przeszło przez moje ręce przez ostatnie 5-6 lat... jakieś setki :) - poważnie) Ale myślę że trochę odchodzimy od tematu... chyba nie pomożemy chłopakowi co :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubik2003 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 te iiyame 454 ma mój dobry kumpel no i spedziłem przy niej dosyc czasu moje zdanie na jej temat: monitor o doskonaych parametrach nie idacych w parze z wyswietlanym obrazem tzn plamka 0,25 ale tylko w centrum , po bokach 0,27-co daje nieostry obraz jak bedziesz w sklepieprzysiadz i sprawdz przesuwajac jakis element po pulpicie długi czas wygrzewania -troche to denerwuje tym bardziej iz obraz po włączeniu i wygrzaniu nie jest taki jak przed wyłaczeniem monitora intense-Ty masz iiyame na zupełnie innym (udanym) kineskopie NF a nie MM poza tym -czemu poza tym modelem iiyamy te kineskopy mm nie sa montowane w innych monitorach na kineskopach mitsubishi??(skoro on niby taki zajebisty jest) Bartezjusz ma duzo racji w porównianiu producenta udanych tv do udanych monitrków (zaleznosc wynika z praktyki w produkcji elektroniki, kineskopu itp itd-patrz sony, philips-jakby nie było sa praktycznie zawsze udane) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal123 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 tak jak mowilem: Wydaje mi sie ze iiyama srubuje z diamodtrona M jeszcze te 20kHz i daltego jest taki jeb*****. Dopisuje potem drugie M i robi wiele szumu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal123 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 postanowilem : biore philipsa-najwyzej poczzekam pare dni :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...