f1sz Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Siema, jakiś miesiąc temu wysłałem do serwisu swój stary zasilacz [ Topower P5 U12 400W OEM - nie podawał prądu do pc :/] dzisiaj go dostałem z powrotem i podlaczylem pod starego pc. Włączyłem zasilanie [mam jakąś szitną listwę firmy "akoss" :o ] i zasilacz dalej nie podaje prądu [komp się nie włącza, o dziwo chodzi na noname mercury 400w]. Zadzwoniłem do serwisu i koleś powiedział że to może być wina mojej starej mobo, bo u nich cały przez cały tydzień chodził bez problemu :/ Zasilacz dałem do znajomego, żeby go przetestował, ciekawe czy będzie działał na nowszym pc :S Totalnie nie znam się na zasilaczach wiec nie wiem czemu topower nie działa a noname bez problemu odpala kompa :\ Czy to może być wina mobasa? Czy serwisant mnie oszukał z tym, że "zasilacz u nich działał". Jeśli zasilacz nie będzie działał, to kupie nowy, tylko jaki? PSU ma zasilać II kompa z podpisu. Cena - jeszcze nie wiem. Byle by był tani, markowy i posiadał to nowe złącze 8pinowe złącze do płyty głównej. Aha i żeby miał tez jakiś wypaśny wentylator, który pomoże troche schłodzić proca ^^ Edytowane 18 Czerwca 2007 przez FsH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zabijasz mnie. Najpierw potestuj ten zasilacz do końca a później szerz spam na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Zasilacz testowałem u siebie - nie działa. Byłem u kumpla [ma jakiegoś starszego kompa] - też nie działa :S Jeszcze poprobuje na nowszych pc :/ Btw. nie wiem co się stało z tym zasilaczem jak przez niecały rok chodził bez żadnych problemów na PC I z podpisu. Btw2. jaki spam ? :o Jeśli był ktoś miał taki sam problem jak ja i założył o tym topic to link plz :x Edytowane 18 Czerwca 2007 przez FsH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez89 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ja bym radził pożyczyć od kogoś miernik, taki zwyczajny za 20PLN i pomierzyć troszkę. Nawet laik to potrafi :) Masz nalepkę na tym zasilaczu, pomierz sobie miernikiem i zobacz czy odczyty się zgadzają w miarę :) Zobacz czy kabel od zasilacza dobrze łączy, czy nie ma gdzieś luzów i czy jakieś spięcie się nie robi na kablach w zasiłce... A co do nowego zasilacza to daruj sobie wszystkie Tracery itp... Jak już chcesz cichy, mocny i trwały zasilacz to minimum ~200zł i wtedy można się porozglądać. A co do chłodzenia proca przez wentyl z zasiłki to chyba średni pomysł, kup sobie na tył budy jakąś 12-stke i będzie dobrze. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) A co do nowego zasilacza to daruj sobie wszystkie Tracery itp...tak, tylko nie mówiłem o żadnych tracerach :!O Nie jestem aż tak głupi, żeby podłączyć tego mercury shita pod PC II z siga Kabel nie ma na 100% żadnych luzów. PSU na razie jest w sklepie gdzie kupowałem nju części do kompa, oddałem kolesiowi, żeby mi tam go przetestował na różnych PC. A co do chłodzenia proca przez wentyl z zasiłki to chyba średni pomysł, kup sobie na tył budy jakąś 12-stke i będzie dobrze. Wiem, że to średni pomysł :P Ale zawsze jest lepiej mieć o te parę stopni mniej. Na topowerku temperatura nie przekraczała 32C [komp chodził po 15h], a teraz na nołnejmie mam 38C. Jak już chcesz cichy, mocny i trwały zasilacz to minimum ~200zł i wtedy można się porozglądać.omfg tyle to chyba sam wiem :x A myślisz, że ile dałem za tego topowera? Edytowane 18 Czerwca 2007 przez FsH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...