kucyk Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Czytalem kiedys na dobreprogramy.pl (a przynajmniej tak mi sie wydaje) o nowej przegladarce graficznej ktora posiada specjalny algorytm dzieki ktoremu rozpoznaje twarze/postac i podczas przegladania zdjec obraca je do odpowiedniej pozycji naprawde nie wiem czy sobie tego nie wymyslilem, wiec poprawcie mnie jak zle mowie, albo podajcie linka do programu jezeli cos takiego w ogole istnieje [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 moze istnieje... ja tam wiem że irfanview np obraca zdjecia zgodnie z informacją zawartą w danych exif - jeśli aparat zapisuje w zdjeciu połozenie aparatu względem poziomu to potem przy przeglądaniu zdjęcia wyświetlają się prawidłowo. Jako że mój nowy aparat tego nei potrafi to po pierwszym przegląaniu zdjęc obracam je sobie manualnie i zapisuję... (2 klikniecia klawiszy R, ctrl+s) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 no wlasnie nie, przegladarek ktore potrafia odczytac polozenie z danych exif jest kilka, ale ja slyszalem tylko o jednej takiej ktora rozpoznaje postacie na zdjeciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 a jak ktoś będzie leżał? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...