Grinch Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Witka. Mam kartencje to co w podpisie, no i chciałbym to zamienićna coś nowszego. Jak narazie mnie na 9500pro nie stać więc wybrałem któreś z tych, która waszym zdaniem jest najbardziej opłacalna jakość/cena: PowerColor Radeon 9100 64MB TV-out DVI-out 340 zł PowerColor Radeon 9100 128MB TV-out DVI-out 549 zł PowerColor Radeon 8500 Pro 64MB TV-out DVI-out 455zł ATI Radeon8500 64DDR TV,DVI BOX 335,25 409,00 ATI Radeon9100 128DDR TV,DVI 555zł ATI Radeon9100L 64DDR TV,DVI 355zł Radeon 9100 Sapphire 64MB DDR TV&DVI 449zł Radeon 9100 Sapphire 128MB DDR TV&DVI 539zł Troche dużo, do wyboru do kolory. Poradzcie koledzy mili :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 A i jeszcze z innej beczki. Czy pamiątki 333 256MB będą razem chodzić z pamiątkami tymi co w podpisie czyli 266 by Elixir. Chciałęm sobie dokupić troche pamięci ale pakowanie się w 266 jest chyba bez sęsu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Radeon 9100 Sapphire 64MB DDR TV&DVI 449zł i kilka tematow nizej jest odp na twoje pytanie rozejrzyj sie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 WIem widziałem tamten temat, ale ja nie pytałem o firmy tylko konkretne modele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Sapphire jesli cie stac to 128 ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Jak to jest, czy te 128MB naprawde jest warte dołożenia 100zł ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 nie !!!! 64 ci wystarczy a 128 to nawet tego nie wykorzystasz i szkoda kasy !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Ja jednak mam inna opinie.Wystarczy zapuscic Unreal'a 2 na max detalach i wtedy te dodatkowe 64 bardzo sie przyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 ale za 100 zł ??zastanow sie czy naprawde warto ?? dajmy na to tak Radeon 9100 Sapphire 128MB DDR TV&DVI 539zł za tyle to mozna kupic ale gf4ti4200 jakiegos uzywanego a on to juz wykorzysta te 128 mb ////no ale chodzi o ati za 100 to za durzo za 40 -50 tak al enei za 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 z tego co sie orientuje to ten power color ma wyzsze taktowanie.... jesli to prawda to bym go wziol 128 mb, jesli to nie prawda to bym wziol sapphira ale tez 128, bo w tym U2 rzeczywiscie jest roznica. Ja mam 64 na karcie.... i teraz zaluje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 ale tak przy okazji to i tak w U2 grac nie bedziesz bo to syf :) po mojemu w to sie grac nie da, ale najprawdopodobniej do innych gier tez ci sie przyda 128 na karcie np. w najblizszym czasie DOOM III Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 hehe do DOOMa III to własnie ati wydaje nowe zupełeni dziwnie oznaczone karty ciekawe jakie bede ceny np. taki 9600 czy 9800 i jak to bedzie sie plasowac w wydajnosci ...no a co do 128 to zgodze sie moze i sie przydac ale 100 to naprawde sporo za 64mb ramu !! a tej roznicy az takiej nei bedzie a w kieszeni to juz cos ..np. jedna udana sobota :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 z tego co wiem to ten szafir ma zanizone taktowania :( jak to jest rzeczywiscie to na co patrze , o sie nawet nie zastanawiaj _ATI_ Radeon 8500 64DDR TV,DVI BOX 335,25 409,00 Ati za 400zl to juz cos chyba ze to jakis wał to wtedy bym wziąl hmm PC 8500 pro wygląda ciekawie , zaraz lyukne jak z obrazem ale sądze ze bez dobrego monitora nie będzie roznicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 bzdura szafirek i zanizone taktowanei jeszcze sie nei spotkałem a kilka kart tej firmy w rekach miałem ...i naweet ładnie sie krecą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 niestety taka prawda na ktoryms z forum czytałem ze Sapphire 9100 to straszny syf. a co do tego pc 8500 pro to dostał niezła recenzje na twojepc.pl http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=wojny_k...lonow&strona=10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=23696 patrz 1st post Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 wpadka przy pracy a pozatym z r 8500 to u wszystkich firm było roznie z taktowaniami ale teraz to jest ok a czytałes tam nizej pisze własnei o sapphire jako o firmie jest cytac z jakiegos testu na pclabs czy gdzies Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Komentarze dotyczące super firmy sapphire Sapphire Radeon 8500LE, napoleon-brak rejestracji 23/07/02 15:52 Ja mam Sapphire Radeon 8500LE i nie jestem z niej zadowolony. Sapphire Radeon 8500LE, Solo-brak rejestracji 26/07/02 01:23 Jestem pechowym posiadaczem tej karty Sapphire Radeon 8500LE, radi-brak rejestracji 31/07/02 21:30 Mam tą samą kartę, co Napoleon i te same problemu komentarze te i te powyzej zamieszczam by uswiadomic jaką firma jest sapphire Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 bla bla bla bla bla nic innego niewidze na tym forum tylko tematy o radeonach wiem ze to jest spoko karta ale mozna sie pytac o to w innych juz zalozonych na ten temat topicach :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 wpadka przy pracy a pozatym z r 8500 to u wszystkich firm było roznie z taktowaniami ale teraz to jest ok a czytałes tam nizej pisze własnei o sapphire jako o firmie jest cytac z jakiegos testu na pclabs czy gdzies jak zwykle przeistaczasz fakty na swoją korzyść niby z jakimi kartami , nie wiadomo jakie bedzie miała taktowania ? bo są zaufane firmy ktore wiadomo jakie taktowania mają , po tym jak wpierw kupiłe szafirka 8500 to mnie taka antypatia do tej firmy ogarneła , ze nie moe dostałem taktowanie 230/183 zajebiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 MOS możesz powiedziec po co ten twoj post ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 wpadka przy pracy a pozatym z r 8500 to u wszystkich firm było roznie z taktowaniami ale teraz to jest ok a czytałes tam nizej pisze własnei o sapphire jako o firmie jest cytac z jakiegos testu na pclabs czy gdzies jak zwykle przeistaczasz fakty na swoją korzyść niby z jakimi kartami , nie wiadomo jakie bedzie miała taktowania ? bo są zaufane firmy ktore wiadomo jakie taktowania mają , po tym jak wpierw kupiłe szafirka 8500 to mnie taka antypatia do tej firmy ogarneła , ze nie moe dostałem taktowanie 230/183 zajebiscie no spoko juz wiem do czego zmierzasz zgadzam sie z toba hercules jest durzo lepsza firma od sapphirka .......a taka mała anegdota ...poprostu firma miała wpadke i juz co poradzisz z seroa 8500 wszystkim moze sie zdarzy nawet gigabyte z r 9000 zrobił kiche z jakoscia obrazu :| ale twoja antypatia nie powina sie przeradzac w oczernienie firmy bo ine modele wyszły im swietn .... ps. moze juz to zakaczmy bo to sensu nie ma ...najlepsze karty ati sa od ati hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 MOS możesz powiedziec po co ten twoj post ? poto ze jest do groma tematow o radeonach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 MOS - i co z tego ?? jak chcesz to załuz topic nie wiem o podkładce do myszki ...poprostu radek jest w modzie i si eo tym gada !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Więc kupiłem dziś PowerColor Radeon 9100 128MB TV-out DVI-out, jak dla mnie wyjebioza :D polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 moze jakis wynik ?? compare 3dmark ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 mozesz wiecej info ? compare mnie nie intesrsuje tylko jak się kreci :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 wpadka przy pracy a pozatym z r 8500 to u wszystkich firm było roznie z taktowaniami ale teraz to jest ok a czytałes tam nizej pisze własnei o sapphire jako o firmie jest cytac z jakiegos testu na pclabs czy gdzies jak zwykle przeistaczasz fakty na swoją korzyść niby z jakimi kartami , nie wiadomo jakie bedzie miała taktowania ? bo są zaufane firmy ktore wiadomo jakie taktowania mają , po tym jak wpierw kupiłe szafirka 8500 to mnie taka antypatia do tej firmy ogarneła , ze nie moe dostałem taktowanie 230/183 zajebiscie no spoko juz wiem do czego zmierzasz zgadzam sie z toba hercules jest durzo lepsza firma od sapphirka .......a taka mała anegdota ...poprostu firma miała wpadke i juz co poradzisz z seroa 8500 wszystkim moze sie zdarzy nawet gigabyte z r 9000 zrobił kiche z jakoscia obrazu :| ale twoja antypatia nie powina sie przeradzac w oczernienie firmy bo ine modele wyszły im swietn .... zgadzam się z tobą R9000 wyszedł im wyśmienicie. sam ostatnio wybierałem konfiga dla kumpla , takiego raczej nisko budżetowego i normalnie lux na obraz nie jestem wyczulony kiedy jeszcze miałem rive , po wymianie na herca 8500 nie zauwazylem roznicy , ale to przez to ze mam kijowy monitor pewnie :) 15" :( ale najbardzie mnie denerwuje jak jakaś firma robi kogos kto jest mniej obeznany w ciach!a zaniżjąc taktowanie to jest porpsostu zaganie poniżej pasa ps. moze juz to zakaczmy bo to sensu nie ma ...najlepsze karty ati sa od ati hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Jeszcze nie kręciłem :D ale zaczne, w nowym 3dmarku mam cośkoło 1037pkt :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 kurde cus nie wyszlo :) mam nadzieje ze się domyslisz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...