Skocz do zawartości
marcin_tmw

Aver Mediabox 7

Rekomendowane odpowiedzi

witam

od jakeigos czasu jestem posaidaczem tunera aver media box 7. niestety pojawily sie 2 problemy z ktorymi nie moge sobie poradzic i licze na ktoregos z was:P

1.

tuner posiada funkcje PIP, czyli pracuje sobie w windowsie i ogladam w okienku tv. niby wszystko okej tyle ze nie potrafie podlaczyc tunera w taki sposob aby uzyskac taki efekt. Monitor to NEC MultiSync LCD 1990SXi BK. Monitor jest podlaczony kablem DVI-D do karty graficznej. A tuner jest podlaczony do monitora kablem DVI-I ( od strony monitora zlacze cos jak DVI-D a z drugiej strony koncowka jak D-SUB). kabel z monitora do tunera jest podlaczony pod wejscie ( w tunerze ) opisane jako VGA OUT. i wszystk odziala oprocz tego PIP-a

2.

mam juz poustawiane wedlug wlasnych potrzeb kanaly w jakiejs tam kolejnosci, teraz dorzucili mi 3 nowe kanaly ale niestety nie jestem w stanie znalesc opcji w menu przeszukiwania czestotliwosci dla tylko jednego numeru programu (np. 80). sa dwie opcje ale z tego co sie zorientowalem organoleptycznie to obie sluza do automatycznego programowania wszystkich kanalow czyli ustawienie to robi balagan i programuje stacje jak mu sie podoba.

bardz prosze o pomoc uzytkownikow tego tunera bo juz naprawde nie mam pomyslu jak to zrobic

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi