Skocz do zawartości
Osiem_1

Mysz PS2 pod płyte AT !

Rekomendowane odpowiedzi

A napewno dobrze podłączyłeś kabelki - bo standartów podłączeń portów ps/2 do starych płyt ja widziałem co najmniej trzy - sprawdź czy wyprowadzenia sygnałów w instukcji się zgadzają - no chyba że przejściówkędo portu ps/2 masz oryginalną dołączaną do płyty ... zobacz czy wtyczka nie wchodzi też w drugą stronę ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie popsul ps2 w jednym komputerze. w ostatecznosci mozna kupic przelotke ps2 -> com... port musi byc podlaczony, a na plytach atx chyba zawsze jest uaktywniony, nie widzialem jeszcze opcji "wylacz port ps2" jak juz to mozna zdezaktywowac obsluge myszki przez usb.

przelotka to pare zloty, za naprawe pewnie by chcieli DUZO wiecej, chyba ze cos sie rozlutowalo poprostu. Wez do jakiegos serwisu, niech rzuca okiem, czy to nie jakas glupota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli bedziesz podlaczal myche na przejsciowce ps2-> com to upewnij sie, ze mycha nie wymaga orginalnej przesciowki (z a4tech byl patent, ze myszki sie palily na przejsciowkach noname, a 'markowych' a4tech dzialaly)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysz jest niesprawna, port raczej też (tego nie jestem pewien), w biosie nie mam opcji do włączania/wyłączania ps2. Co do przejściówek (adapterów) - szkodza czasu i pieniędzy. Bardziej tego pierwszego. W komplecie adaptera nie było i wiem, ze z żadnym inym nie bedzie działać. Problem tkwi w standardzie podłączenia wyjścia ps2 z płyty. Napewno na "1" jest napięcie (czerwony). Dalej nie wiem. Mam opis płyty ale nie wiem jak poprzekładać "kabelki" w końcówce. (kolory "kabelków": czerwony, zielony, brązowy, żółty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...