POpas Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Witam! Mam taki mały problem: mam stacjonarny komputer i laptopa, do komputera stacjonarnego mam podłączoną neostradę 1 MB (modem speedtouch 330) I teraz chciałbym aby ktoś mi powiedział czy istnieje jakieś rozgałęzienie, aby Połączenie Neostrady było jednocześnie na laptopie jak i na Komputerze stacjonarnym, chodzi mi porostu o rozgałęzienie. Dwa komputery stoją na tym samym biurku więc nie potrzebuje nic bez przewodowego. Chciałbym porostu pociągnąć jakiś kabel do laptopa i Pc'ta, aby mógł mieć połączenie jednocześnie na 2 komputerach ( chodzi oto żeby mój brat mógł grać jednocześnie kiedy ja to robię) I teraz tak, gdzie nabyć taki kabel/urządzenie? Ile to kosztuje? jak zainstalować itp. wszystkie porady mile widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Bylo z tysiac razy? Router z modemem ADSL. Jak nie potrzebujesz megawydajnosci i nie uzywasz P2P to mozesz wziac jakiegos D-Linka czy Asmaxa. np to albo co innego poszukaj na allegro W tamym modelu co prawda brak switcha ale jeden PC mozna wpiac przez ETH a drugi przez USB wiec Tobie wystarczy. Ale oczywiscie lepiej jest wziac ze switchem(wiecej PC mozna wpiac i szybkie polaczenie miedzy stacjami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Jak z internetu korzystacie jednocześnie to możesz udostępnić połączenie za pomocą skrosowanego kabla. Wyjdze taniej, niż router z modemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...