Des666 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Wlasnie zastanawiam sie nad zakupem notebooka. Nie potrzebuje zadnej super maszyny, tylko raczej stosunkowo prostego (ale tez wydajnego) komputera do pracy, ogladania ewentualnie filmow, laczenia z Internetem i podlaczania do sieci. Im taniej tym lepiej, ale czasem nie warto oszczedzac. DO wyboru: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5552 (to tylko opis, nie chodzi mi o cene i sklep konkretnie :) Moje watpliwosci to 128 ramu, i przede wszystkim wspoldzielona pamiec VIDEO - jak to dziala? pobiera pamiec video z RAMu? Nie powoduje to 'czkawki' komputera i niedoborow pamieci? Druga opcja to taki komputer z allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10835151 Wlasciwie wszystko ma na swoim miejscu, tylko ze nie ma faktury i gwarancji (jedynie slowna). No i rozni sie tez prockiem i pamiecia Co byscie radzili? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 ofert jest bardzo dużo i nie będę proponował konkretnej marki,ale istotne są: -koniecznie z gwarancją i to 3-letnią (serwis jest perfidnie drogi); -kup na bazie procesora INTEL mobile są dostępne i to w dobrych cenach(w razie zmiany lub uszkodzenia); -procesory AMD mobile baaaardzo drogie i trudno dostępne; -pamięć można zawsze dokupić. Jeśli chodzi o filmy to w konfiguracji :grafika ATI 8MB(16MB),128 pamięci,Intel PIII mobile 800 MHz,DVD-wszystko działa OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 lepiej kup z gwarancją, notebook to nie blacha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tron Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Konkretnie Procesor w laptopie to niekoniecznie najszybszy=najlepszy Lepiej kupić chyba z P4 ale koniecznie P4M czyli specjalny do komputerow pzenośnych. Zegar - myslę że wystarczy około 1,6 GHz Dlaczego?? Dlatego że wiekszość laptopow posiada dyski ktore kreca sie z predkoscia 4200 RPM czyli to one sa waskim gardlem komputera. Ponadto szybszy procesor a w szczegolnosci p4 w wersji desktopowej potrzebuje wydajniejszego chlodzenia czyli wiatraczki wlaczaja sie czesciej i w ten sposob traci sie to co w laptopach najpiekniejsze - cisze. Moja rada odpuscic procesor na rzecz ramu lub lepszej matrycy Pracowalem na Compaq Armada E500, M700 i obecnie na EVO 1020 i najmilej wspominam M700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0ct0pusik Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Ostatnio testowałem w pracy nowego CALIFORNIA ACCESS BLUEBOOK CD Celeron 1100 MHz/HDD 20GB/RAM 128MB/zintegrowany 4-32MB-SIS 630ST/ColorActive (14,1" XGA)/CDx24/LAN 10/100/MODEM 56k/ - filmy chodzą znakomicie, poza nimi da się pograć w większość gier a do internetu - w sam raz. Do niego dokładamy 128 ramu i jest pięknie. Ogólnie jeśli chodzi o laptopy to filmy biegają różnie na różnych starszych sprzętach (dla mniej zasobnych w kasę). Wystarczy nawet 300Mhz procesor (Intel tylko) i 4Mb grafiki w markowym sprzęcie (np. DELL), ale zaznaczam, że nie każdy komputerek to potrafi. Nie udało mi się uzyskać płynnego odtwarzania Divxów na Celeronie 300, 2Mb grafy - marki nie pamiętam, jakaś niemiecka produkcja. Obydwa sprzęty miały po 128 Ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 ja bym na allegro notebooka nie kupowal, chyba ze nie szkoda ci nerwow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 kup lepiej tego nowego, wszystko jest nowe i bedzie chodzic, a jak kupisz na allegro i ci za m-c siadzie bateria, to dotatkowy koszt ok.300zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...