Stefan BoliMniewKrzyżu Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam. Jak zmienić adres IP mojej karty sieciowej? Mój Komputer łączy się bezprzewodowo z rutenem D-Link. Mój usługodawca internetowy to ICP-net. Zmiana ip poprzez proxy nie wchodzi w gre. Posiadam teoretycznie zmienne ip ale od jakiś czterech miesięcy jest takie samo. Próbowałem resetować rutera, wpisywać komendy ipconfig/release, renew i nic. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Twój provider stosuje statyczne DHCP. IP jest przydzielane automatycznie, ale każdy komputer zdefiniowany w odpowiedniej liście dostaje na podstawie MAC zawsze to samo IP. Możesz sobie sam wpisać manualnie jakieś IP i zobaczyć czy będzie działać... Po co chcesz zmieniać ? Edytowane 25 Czerwca 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan BoliMniewKrzyżu Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Mogę sam wpisać IP? Gdzie to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 W Windows XP: Panel sterowania > Połączenia sieciowe > Właściwości danego połączenia > Właściwości TCP/IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan BoliMniewKrzyżu Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Niestety w ten sposób zmienię jedynie wewnętrzny IP. Zewnętrze IP pozostanie niezmienione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Pewnie Cię gdzieś zbanowali? A masz własne zewnętrzne IP ? Bo z reguły to wygląda to tak, że provider ma zrobiony NAT i wszyscy użytkownicy siedzą pod jednym zewnętrznym IP... Jeżeli masz własne, to zmienić Ci je może tylko dostawca internetu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan BoliMniewKrzyżu Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 I zapewne tak jest. Jutro wykonam telefon i stanowczo zażądam zmiany IP. Pozdrawiam i dzięki za objaśnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aczek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 albo skorzystaj z bramki proxy. Wystarczy wpisac wybrany adres kliknąć browse i wszędzie logujesz się jakby s był z Warszawy www.webproxy.freens.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...