Neomi9s Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam Postanowiłem zmontować swoje pierwsze chłodzenie wodne. Kupiłem gotowy zestaw na allegro i wszystko było ok dokupiłem węża pastę i zacząłem montować i jakież było moje zdziwienie gdy po z ciągnięciu standardowego chłodzenia z gf 6800 gs zobaczyłem coś takiego http://forum.purepc.pl/index.php?act=attac...ost&id=6824 oczywiście blok który mam w zestawie nie pasuje na to cudo. Teraz pytanie do tych którzy mają taką kartę lub wiedzą jak rozwiązać problem chłodzenia wodnego na tej grafie, a dokładnie chodzi mi o blok taki który by na nią pasował oraz był by miarę wydajny i nie zbyt drogi no, może być używany i kosztować do 60zł. Jeśli macie jakieś sugestie piszcie każda pomoc się przyda :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 tzn co zobaczyłeś? Jeśli Ci chodzi o ten mały układzik pod gpu wystarczy na niego tylko radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neomi9s Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 No właśnie o niego mi chodziło ale skoro starczy sam radiator to sprawa częściowo rozwiązana ale mimo wszystko jeśli jest taki bloczek co by pokrył i ten mostek to niech mi ktoś napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Bloczków na HSI niema ale są radiatory http://zenfist.pl/pID/608.htm ;) wiec nie masz się co martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 hmm czy mi sie wydaje że otwory są niestandardowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Nie wydaje Ci się. Z tego co mi wiadomo nie ma bloczku z takim rozstawem otworów, które pozwoliły by na prawidłowy montaż bloku. Wyjścia są 2 -albo zostawiasz boxowe chłodzenie -albo dobrabiasz odpowiednią zapinkę do bloku tak aby pasował na rdzen karty, na układzik poniżej dajesz radiator od zenfista przykładowo. Problem może być taki, że środek ciężkości nie będzie w tym miejscu w którym być powinien - łatwo będzie ukruszyć rdzen. Pozdr. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...