cyRq Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam. Stałem sie posiadaczem wyżej wymienionego dysku. Problemem niestety jest to, iż poprzedni użytkownik uszkodził w nim wtyk SATA. Dokładniej wyłamał to lezące 'L' i pozostały same styki. Wygląda to tak: Poza tym dysk jest w 100% sprawny, nawet dobrze nie jeżdżony. Problemem jest tylko i wyłącznie jego podłączenie. Teraz moje pytanie: Czy można cokolwiek z tym zrobić? Oczywiście jakiekolwiek sposoby, na gumki recepturki, papierki i izolacje odpadają ;) Szkoda mi go wyrzucić, bo oprucz tego feleru jest w idealnym stanie. Wszystkie propozycje mile widziane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 więc co??? może chcesz drobić taki plastikowy kawałek i go tam przykleić??? Powodzenia :) Nie, widze tu 3 rozwiązania: 1. Ze jakiegoś innego dysku przekładasz cału panel tylny, ale tam chyba wszystko jest lutowane więc ten pomysł odpada :) 2. odłamujesz gdzieś taką samą część i przyklejasz (też cieńko to widze) 3. Najszybszy i chyba najlepszy pomysł: dorabiasz fajny papierek, upychasz go wewnątrz kabelka sata, podłączasz do dysku tak żeby wszystko fajnie stykało i przyklejasz kabelek na stałe do dysku na jakimś dobrym kleju do plastiku. Działa. Masz dysk z kabelkiem na stałe, ale lepsze to niż bawienie sie z dosztukowywaniem tego kawałka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...