Skocz do zawartości
cyRq

Wd1200js - 'uszkodzony' Wtyk Sata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stałem sie posiadaczem wyżej wymienionego dysku. Problemem niestety jest to, iż poprzedni użytkownik uszkodził w nim wtyk SATA. Dokładniej wyłamał to lezące 'L' i pozostały same styki.

Wygląda to tak:

Dołączona grafika

Poza tym dysk jest w 100% sprawny, nawet dobrze nie jeżdżony. Problemem jest tylko i wyłącznie jego podłączenie. Teraz moje pytanie: Czy można cokolwiek z tym zrobić?

Oczywiście jakiekolwiek sposoby, na gumki recepturki, papierki i izolacje odpadają ;)

Szkoda mi go wyrzucić, bo oprucz tego feleru jest w idealnym stanie. Wszystkie propozycje mile widziane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc co??? może chcesz drobić taki plastikowy kawałek i go tam przykleić??? Powodzenia :)

Nie, widze tu 3 rozwiązania:

1. Ze jakiegoś innego dysku przekładasz cału panel tylny, ale tam chyba wszystko jest lutowane więc ten pomysł odpada :)

2. odłamujesz gdzieś taką samą część i przyklejasz (też cieńko to widze)

3. Najszybszy i chyba najlepszy pomysł: dorabiasz fajny papierek, upychasz go wewnątrz kabelka sata, podłączasz do dysku tak żeby wszystko fajnie stykało i przyklejasz kabelek na stałe do dysku na jakimś dobrym kleju do plastiku. Działa. Masz dysk z kabelkiem na stałe, ale lepsze to niż bawienie sie z dosztukowywaniem tego kawałka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi