Nerevar Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Witam, jako że na obecnej karcie nie mam w co zbytnio grać wróciłem do ulubionych gier czyli : gothic 1 i 2 :). Jest tylko jeden problem... framerate jest co tu dużo mówić zabójczy :D nie wierze iż ta karta choć demonem wydajności nie jest jest aż tak lipna... Kiedyś miałem GF 2 MX który jest tym samym prawie i jakoś G1 chodziło płynie :/ Tu z ciekawości all minimum i framerate (g1) przy 800/600: Tu natomiast efekt umierania ognika i framerate (tak 1 FPS !) - gothic 2 przy 800/600: Zauważyłem ż jak są jakieś efekty czarów to framerate jest do niczego spoada na łeb na szyje (u kumpla z GF 2 mx tego nie ma...) choć i podczas gry najlepszy nie jest :/ Drugi problem to pykanie muzyki zauważyłem że muzyka w tle (z gry zarówno w G1 jak i G2)pyka raz z lewego raz z prawego głośnika w niektórych miejscach... przy wyłączonej tego nie ma. Sterowniki do A2 ZS sa najnowsze... NA starym SB Live 5.1! tego nie było ! Może mi ktoś doradzić co robić sterowników już multum testowałem do grafiki i nic :( aktualnie mam 43.45 Karta jest na układzie NV 18 (agp 8x) Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Może jak nasz Gf 4 440MX 64mb to w sterach nvidi masz wlaczone wygladzanie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Popatrz na pierwszy screen :/ nie ma żadnego wygładzania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Popatrz na pierwszy screen :/ nie ma żadnego wygładzania...Może w takim razie winny jest DirectX? Jaką wersję masz zainstalowaną? Sprawdź teksturowanie i przyspieszenie sprzętowe... Szczerze mówiąc ja mam do dziś podobny problem - zestaw nr1 z sig`a - wszystko generalnie chodzi mniej więcej OK, jednakże niemiłosiernie tną się cut-scenki z gier takich jak NFS MW, Carbon, miałem też grę Scuadra Corse Alfa Romeo - gry te chodzą płynnie, ale cut-sceny nieprzeciętnie się tną. Nie pomogło wgranie najnowszego DirectX`a, najnowszych sterowników oraz kodeków. No i w sumie mam ten problem do dziś bo straciłem jakiekolwiek nadzieje na jego rozwiązanie. Co ciekawe, problem występuje tylko w Windowsach NT - bo jak odpaliłem SCAR na 98 było wszystko OK :) Sorry za długi fragment wypowiedzi w sumie nie związany z tematem.. Ale może ktoś kto miał taki problem będzie mi w stanie pomóc. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) DirectX jest najnowszy, z resztą przez wsadzeniem tej karty nie było problemów. Zauważyłem że mały overclocking znacznie pomógł... wydajnosc wzrosła o ok 100%! choć i tak gdy są jakieś efekty tnie niemiłsiernie, co ciekawe nawet w Ati Tool jest 10 klatek na tej wirującej gąbce :/ poza tym wygląda to dość dziwnie : Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 moze masz ustawione agp x1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 W sterowniku jest AGP 8x fast writes, ale cos dziwnego z tym jest gdy zmienie na inne - agp 4x, pci to wraca rowniez nie mozna odznaczyc fast writes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...