Skocz do zawartości
Moloch

Ocz Specialops Pc800 Cl5

Rekomendowane odpowiedzi

Znalezione w necie ... wyciagnołem z jakiegos testu i porównywałem z serią Platinium którą ostatecznie zakupiłem. Jak znajde test z tymi pamiątkami to zapodam.

Spec Ops

Dołączona grafika

Platinum

Dołączona grafika

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko, pisze tutaj bo jak raz posiadam te kostki. w standardzie sa 800mhz i plyta obsluguje 533,667,800 MHz. czy po podkreceniu pamieci na przyklad do 950Mhz beda one faktycznie chodzily z ta czestotliwoscia czy moze plyta bedzie to blokowac i nie wazne ile MHz ponad 800 damy to i tak beda chodzic na 800?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ledwo co wyciągnąłem 950 na 2.2, 5-5-5-15 trfc 52 i reszta alpha timingów też wysokie (tzn wolne) :D poza tym dużo ludzi tak twierdzi, że ocz sie popsuło i niestety maja rację :/

które timingi są najważniejsze jeśli chodzi o wydajność ??? tak po kolei bym prosił, czy trfc jest ważne pod względem wydajności czy nie ??

Edytowane przez Ardianz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak najogólniej i najprościej rzecz biorąc, to tak jak sie podaje kolejność timingów np: "5-5-5-15 trfc 52" to tak są ważne :]

Tak bardziej dokładniej to najważniejszy jest pierwszy cl, kolejne dwa raczej tak samo wpływają na wydajność, a kolejne to już trzeba przeeksperymentować, ogólnie mają wpływ ale już nie aż tak duży

Troszkę jak z samochodem, chcąc osiągnąć max speed. Najpierw bierzesz się za silnik (pierwsze timingi)i tam najwięcej możesz wywalczyć, a dalej walczysz już z wydechem/aerodynamiką/opony/masa itp... trochę pomaga ale już nie tak odczuwalnie.

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi