kwasior500 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Witam mam problem, moja karta to GeForce 7600GS 256MB GDDR3 500/1400, mam zainstalowane sterowniki serii 9x, i zastanawiają mnie strasznie niskie fps w grze TDU. Domyślam się, że to może być problem mojego niezbyt-już-nowego-i-wydajnego Celerona, ale wyczytałem na oficjalnym forum, że na sterownikach 1xx, gra chodzi trochę lepiej. I tu zaczyna się problem: oficjalnych sterowników wersji 100 do kart innych niż GeForce 8 Series po prostu nie ma [są na Vistę] ale na forum TDU ludzie piszą, że grają na sterownikach 1xx, czytałem w podanych konfiguracjach, że mają GF7600/7900 i XPSP2. Na Guru3D znalazłem nieoficjalne sterowniki 1xx, które mają w podpisie, że obsługują starsze karty [6&7 Series]. Próbowałem 3 wersje takich sterowników (zwykłe, NGO i jeszcze jakieś modowane) i za każdym razem po instalacji i restarcie kompa mam Blue Screen of Death :/ problemem jest nv4_disp, czyli wiadomo co. I chciałem się zapytać, czy ktoś odpalił sterowniki np. 158.19/158.22 na starszych kartach niż GeForce8 (6600GT, 7600GT), bo jeśli tak to widzę jakiś problem u siebie, a jeśli nie to na guru3d kłamią w podpisach <_< Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Na stronie nvidia są nowe beta stery 162.(coś tam). To są oficjalne beta stery do wszystkich kart pod win xp. Właśnie ich używam i nowe gry (wydaje się), działąją lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Spróbuj te > http://www.nvidia.pl/object/winxp_2k_162.15_pl.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 ok dzięki sterowniki działają. Jeszcze jedno pytanie? Czy da się uruchomić klasyczny panel sterowania? A jeśli nie to ten program nTune nadaje się do OC itp, czy lepiej ściągnąć RivaTuner? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Spróbuj tego > http://www.czarny.izse.pl/oc/enabled%20old%20cp.reg Chociaż IMO lepiej użyć RivaTunner lub ATI Tool. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 dzięki, działa coś przeglądarka nie radziła sobie ze spacjami wszedłem przez http://www.czarny.izse.pl/oc/ i użyłem plików enabled old cp i overclocking i jest stary CP :P widocznie NVIDIA nie usunęła go a tylko usunęła możliwość przełączania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...