Skocz do zawartości
Varrol

3D Revelator - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno zamontowałem sobie te okularki 3D. Nie używałem ich od prawie pół roku.

Niestety przestały dobrze działać. Wiem, że to nie jest wina okularów (prawie na pewno). Wygląda na to, że coś powoduje zakłócenia tzn: okulary co chwile czas migają bez powodu już od momentu włączenia kompa. I to miganie powoduje, że okulary źle działają.

Słyszałem, że to może być wina, że grafa używa tego samego przerwania, co inna karta. No i rzeczywiście - grafa, karta dźwiękowa i dwie sieciówki są na przerwaniu 9. Konfliktów oczywiście nie ma, bo win 2000 jakoś zarządzają przerwaniami - zmieniłbym to, żeby sprawdzić, ale Winda mi na to nie pozwala.

Może da się coś zrobić, żeby grafa używała osobnego przerwania? A jeśli to nie jest powodem, to może ktoś wie dlaczego tak się dzieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac sam mam je w domu i mialem podobny problem...i hm...szczelilem je troche lapa i wymienilem baterie i poszlo :D nie wiem jak ale poszlo wiec moze sprobuj baterie , potem mialem to samo i pomogla dopiero instalka driverow nowych a najlepsza konfiguracja to Detki 23.10 + 3d streo Nvidia driver i chodzi zawsze luxus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mowiac sam mam je w domu i mialem podobny problem...i hm...szczelilem je troche lapa i wymienilem baterie i poszlo :D nie wiem jak ale poszlo wiec moze sprobuj baterie , potem mialem to samo i pomogla dopiero instalka driverow nowych a najlepsza konfiguracja to Detki 23.10 + 3d streo Nvidia driver i chodzi zawsze luxus

Hmm, spróbuję wymienić baterie. Ale nie podoba mi się to, że migają bez powodu i zaczynają już wtedy, kedy komp się włącza.

A jak sprawdziłem w drugim kompie to wcale nie migały.

Ale najpierw baterie, a potem będę szykał dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...