Avarot Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Hej mam takie pytanie, mianowicie mam glosniki Creative GigaWorks S750 jak wiadomo subwoofer ma wbudowany wzmacniacz i wszystko tworzy integralna calosc , korzystam z karty zintegrowanej 7.1. Moj brat ma glosniki Jamo 5.1 z subwooferem i wzmacniacz technicsa no i do tego karte Audigy 2 zewnetrzna. No i teraz sedno czy da sie polaczyc glosniki creative, subwoofer Jamo, wzacniacz technics'a i do tego Audigy 2 ? Pytanie moze banalne ale nie jestem ekspertem w "tych sprawach". Na wzmacniaczu jest napisane 5 x 80W wiec chyba 7 glosnikow nie pojdzie. Dzieki za kazda odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 jesli głośniki mają pasujące kabelki do wzmacniacza i odpowiednią ilość kanałów ten wzmacniacz obsługuj i głosniki są conajmniej takiej mocy jaką daje wzmacniacz lub nie będziesz używał całej mocy i impedancja głosników jest niemniejsza niż impedancja dfaultowa wzmacniacza to tak.. można podłączyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Dodam jeszcze, że jak ten subwoofer nie jest aktywny (nie ma własnego wzmacniacza), to o nim też zapomnij ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...