komo Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Mam zamiar kupić zasilacz pod kompa: MOBO MSI P965 NEO, CPU C2D E6300, GPU GF 7600GT, RAM DDR2 Geil 533MHz CL4, HDD WD 250GB 16MB cache, nagrywarka DVD, tuner tv + 6 wentylatorów. Cena zasilacza to max. 200zł myślalem nad czymś 400W ale nie wiem czy starczy, teraz mam 400W iBOX super fan bo podpinam pod niego 3 wentylatory i na grach nie daje rady musiałem odpiąć jednego i śmiga. Zastanawiam sie poważnie nad tym: http://www.cooling.pl/zasilacz-topower-top...odukt,1808.html doradżcie cos dobrego może jakiś 450W byle dobry. Druga sprawa to jakaś obudowa max. do 250zł z oknem i nie przenosząca drgań. Myślałem nad tym: http://www.cooling.pl/cooler-master-centur...odukt,1942.html ale podobniesz mała troche jest i grafa wielkości 8800GTX się nie mieści więc pomóżcie. edit: do obudowy musi się zmieścić Scythe Infinity lub Ninja narazie zastanawiam się które chłodzenie kupic :P Edytowane 3 Lipca 2007 przez komo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Zasilacz do 200 pln = HK350. W rzeczywistosci ma okolo 400W. Ale to i tak nie ma znaczenia bo to co chcesz nim zasilić potrzebuje dużo mniej. Nic lepszego do 200 nie znajdziesz. Tego Topowera sobie odpuść. A obudowa... Jak dla mnie to tylko kwestia gustu i podejścia. Mi pasuje Big tower Chiefteca pomimo jego wad, z którymi najmniejszy majsterkowicz bedzie w stanie sobie poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohito Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) Mam dla ciebie dwa rozwiazania: Antec Sonata II z zasilaczem 450W lub Antec NSK6500 z zasilaczem 430W Sa to dwie fajne obudowy z dobrymi zasilatorami! :) Szegolnie polecam druga propozycje. Sa bez okna ale za to porzadne budy w dobrej cenie. Edytowane 4 Lipca 2007 przez mohito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komo Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) Jeśli chodzi o obudowe to bede miał Antec'a solo za 40% ceny więc pozostaje kwestia zasilacza, Jarek_135 jednak wolałbym coś mocniejszego ponieważ w niedługim czasie zapewne będę ulepszał sprzęta i troche zapasu mocy by się przydało. Edytowane 4 Lipca 2007 przez komo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 A Ty nie rozumiesz, ile tak na prawdę mocy potrzebujesz :wink: Tzn, każdy kupuje to co lubi, ale ten HK nawet na 8800 wystarczy. A jak chcesz coś mocniejszego to nie za tą cenę, tylko nadal nie wiem, po co. Chyba że się na coś pokroju 2x8800 rzucisz to wtedy ok. Zresztą poczytaj troszkę forum, strasznie dużo tego ostatnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...