Skocz do zawartości
Gość Wodnik.

Cienie W Folderach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wodnik.

Cos mi sie schrzaniło.. :| Jak wyłaczyc czarne tło w tytule folderu ? Nigdy tego nie mialem.. Osatnio cos sie mi pokrzaczylo :blink:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uruchom panel sterowania>system>zaawansowane>w dziale wydajnosc kliknij w ustawienia>efekty wizualne> niestandardowe> zaznacz opcje "Uzyj cieni dla etykiet ikon pulpitu" . Potem klikasz zastosuj, ok i wszystko wraca do normy.

Edytowane przez Leoni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wodnik.

Teraz czarne tło zamieniło sie w niebieskie :damage_wall: Any ideas? :(

W dodatku zauwazyłem ze kazda tapeta jaka ustawie jako tło pulpitu wyglada jakby miała mniej kolorow :/ tzn takie poszarpane jest wszystko :|

Edytowane przez Wodnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak przeźroczystości w podpisach ikon na pulpicie Win XP

1. Mój Komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Wydajność >> Ustawienia >> Efekty wizualne, zaznaczyć Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu

2. PPM na pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web >> zostaw puste pole przy Zablokuj elementy pulpitu, lub PPM na pulpicie >> Rozmieść ikony według >> usuń haczyk przy Zablokuj elementy Sieci Web na pulpicie

3. PPM na pulpit >> Właściwości >> Pulpit >> Dostosuj Pulpit >> Sieć Web, w zakładce strony sieci Web usunąć pozostałe i wybrać Moja bieżąca strona główna.

4. Sprawdzić Start >> Uruchom >> regedit HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer czy nie ma tych wartości ClassicShell, ForceActiveDesktopOn, NoActiveDesktop W podkluczach Policies także.

<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wodnik.

1. Mój Komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Wydajność >> Ustawienia >> Efekty wizualne, zaznaczyć Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu

W tym tkwil problem. Wielkie dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi