Gość Pioorek Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Witam. Szukam przepisu na jakąś dobrą chinszczyzne. Ostatnio byłem w takiej chinskiej restauracji i jadłem świetne danie... ryż + surówka + piersi z kurczaka z cebulą w sosie pikantnym. Niby standard, ale sos był kosmicznie dobry. Nie wiecie może jak coś takiego uzyskać? Tzn jak sprawić aby sos był prawdziwie pikantny? Dodam, że ten z restauracji był bardzo czerwony, krwisto wręcz. Macie jakieś pomysly?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Masz takie wariackie sosiki np: w Bomi - ultra ostre - jedna kropla i juz się wzruszam. Do tego możesz dodać jakiś orientalny. Albo prościej - wchodzisz do chińczyka, łapiesz za dzbanek z sosem i w nogi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Do sosu dosypujesz chili :) I nie widze problemów... Jak chcesz gotowca to np. made for biedronka "sos chili" BTW. ostatnio kupiłem "cyganski" for biedronka. To samo co chili ale jest w środku ogórek. Dosypałem chili i jest el0 fajny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...