Skocz do zawartości
pysiul86

Szukam Dobrego Dla Siebie Monitora ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam takie pytanko do was, w chwili obecnej zmieniam sobie cały komputer na nowy, zakupiłem sobie do zestawu kartę graficzną:

Galaxy 7900GS 1.2 Zelmana

Chciałem sobie zakupic jakis dobry monitorek LCD najlepiej 19 calowy, ale sam nie wiem do tej pory posiadalem taki monitor:

LG FLATRON 795 FT PLUS - uwazam ze jest to bardzo dobry monitorek ale jak widomo to CRT, wszystko idzie do przodu w zwiążku z tym chche juz miec monitorek LCD, ale nie wiem komletnie co wybrac wiem ze bede mial na wydanie około 770 zł, nie wiem co wybrac, laziłem troszke po sklepach, ogladałem obrazy na LCD ale jak widomo to oni je podlączaja pod spiltery i tak nrapwde nie widac jaki jest naprade obraz wlasicwy, bede uzywal do gier oraz do zwyklej pracy?? a wiec co polecacie i wazne dla mnie jest bardzo zeby był ostry obraz tak jak miałem obecnie w tym swoim LG, jeszcze mam pytnako jaka jest maksymlana ładna ostro rozdziloczosc w takim zwykłym monitorze lcd (aby nie panaroma, bo nie chche meic panoramy)

POZDRO

chce posiada wyrazny obraz bardzo i jeszcze moje pytanko co do LCD czy na 17' uzyskam bardzije dokładny obraz nic na takim 19' ?? na kotrym jak to jest z tymi rozdzieloczami ?? ?? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie mi chodzi zeby było bardzo ale to bardzo ostro wiec mowisz ze ta karta osiada takie podlaczenie do monitorów LCD tak oto tutaj chodzi ?? ?? ?? a ile taki kabel kosztuje i czy kazdy monit to posiada ??

Twoja karta posiada złącze DVI (nawet dwa:), ostrość na LCD to najmniej wazy parametr bo tak jak napisałem każdy LCD będzie ostrzejszy od CRT (w natywnej rozdzielczości)

Nie zawsze monitor LCD posiada złącze DVI, w tej cenie co podałeś 770zł ciężko o przyzwoitą 19" z DVI, co do rozdzielczości to zarówno 17" jak i 19" posiadają taką samą NATYWNĄ rozdzielczość 1280x1024.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ktorym bedzie leszy ten obraz ?? na 17 prawda? mniejszą maja plamke ?

wielkość plamki była ważna na CRT, przy LCD im mniejszy piksel tym mniejszy obraz a przede wszystkim nie ma to nic wspólnego z ostrością

obraz będzie lepszy na monitorze z matrycą lepszego typu, raczej wszystkie nowe monitory w cenie 770zł to najprostsze matryce TN, coś lepszego zaczyna się w cenie >900zł (poczytaj topik benq 93GP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ciebie ale napewno cos jest w tej ceni w miare stosownego, myslalem cos nad jakims LG - ponoc sa dobre teraz mam tego CRT to uwazaąłem ze obraz ma bardzo dobry a jak LCD LG - mają łądny i ostry obraz ??

moze taki

http://www.allegro.pl/item212117315_nowe_1...s_promocja.html

http://www.allegro.pl/item211015301_lg_l19...6_promocja.html

http://www.allegro.pl/item209143021_monito...00_1_nowy_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi