Skocz do zawartości
erbs

Posiadacze Radka 9000PRO i windows XP HELP!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam wielki problem. Po zmianie grafy na w/w radka przy instalacji win XP wyskakują niebieskie ekraniki z błędami typu "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" i "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA".

Czy ktoś miał taki problem :?: /mam na myśli posiadaczy takich radków/.

Bardzo proszę o pomoc, bo nie mogę już znieść Winsyfa 98SE.

PS: Instalowałem z dwóch płytek. Zainstalował mi się poprawnie raz, ale po SP1 zaczęły wyskakiwać ekraniki o irql podczas pracy. Dodam że wcześniej nie było najmniejszego problemu z instalacją i pracą /instalowałem z tej samej płytki/.

Bardzo proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie okazalo sie ze powodem bylo za wysokie taktowanie ramu. Po ustawieniu na domyslne 133 , zwiekszeniu napiecia na 2,75 i timingow , juz nigdy wiecej nie zobaczylem tych komunikatow. Wolalem stabilnosc niz pare klatek wiecej. Pamieci to DDR Hyundai CL 2,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde już nie szlag trafia :!: Próbowałem już wszystkiego i dalej te same błędy. Instalowałem nawet na 128 Ramu i Grafice. Mam 2 dyski, czy to może być przyczyną zwiechów:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie okazalo sie ze powodem bylo za wysokie taktowanie ramu. Po ustawieniu na domyslne 133 , zwiekszeniu napiecia na 2,75 i timingow , juz nigdy wiecej nie zobaczylem tych komunikatow. Wolalem stabilnosc niz pare klatek wiecej. Pamieci to DDR Hyundai CL 2,5

No wlasnie - mialem to samo i przyczyna wcale nie byl Radek - Za bardzo agresywnie masz ustawione timingi ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Radka 9000Pro i Win XP chodzi mi bezproblemowo. Podejrzewam, że u ciebie to jakiś konflikt sprzętowy, nie koniecznie Radeon, ale może płyta główna? Spróbój powyjmować niepotrzebny sprzęt i wtedy install.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem juz nawet na innej grafie 128mb ramu, zero dodatkowych kart, tylko 2 hdd FDD CD-rom i procek. Też nic. Ale nic nie miałem z płytą nigdy. Zaznaczam ze win98 chodzi spox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...