skydiver86 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Mam mały problem, a mianowicie mam dysk o pojemności 120GB, który był podzielony na dwie partycje po 50 pare GB, systemową partycje podzieliłem(Zarządzanie dyskami) na dwie ,o pojemności 31 i 24GB. W momencie w którym chce podzielić tę drugą partycje o pojemności 54GB pojawia się problem, a dokładniej Windows dzieli mi mi tę partycje ale kiedy klikam na obszarze nieprzydzielonym >Nowy wolumin prosty< na końcu tej akcji pojawia sie komunikat "Za mało dostępnego miejsca na dysku, aby ukończyć tę operacje". Partycje próbowałem też podzielić programem Partition Logic, ale nie dało rady, wyskakuje podobny komunikat:(. Czy mogę jakoś zmniejszyć tą partycje?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 jakies screeny? czy partycje byly podstawowe czy rozszerzone? w jakim byly formacie, do jaki chciales utworzyc? czy sprawdzales partycje chdsk'iem zanim zaczales sie bawic w dzielenie? czy dysk nie ma badow? odpowiedz sobie na te pytania a z pewnoscia sam rozwiazesz problem pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...